Eiropas futbola asociāciju savienība (UEFA) trešdien izvēlējās piecas no astoņām pilsētām Polijas un Ukrainas pilsētām, kur 2012.gadā risināsies kontinenta finālturnīrs, paziņoja UEFA prezidents Mišels Platinī.

Ir zināms, ka čempionāta spēles notiks Polijas pilsētās Varšavā, Poznaņā, Vroclavā un Gdaņskā, bet kā vienīgā Ukrainas pilsēta pagaidām izvēlēta Kijeva.

"Ar Ukrainu šajā ziņā joprojām ir vairākas infrastruktūras problēmas," Bukarestē notiekošajā preses konferencē atzina Platinī, norādot, ka reālākās kandidātes trim atlikušajām vakancēm no Ukrainas puses varētu būt Ļvova, Doņecka un Harkova. Galīgais lēmums tiks pieņemts šī novembra beigās.

UEFA prezidents arī norādīja, ka pagaidām nav skaidrības par Eiropas čempionāta izšķirošās spēles norises vietu. Iepriekš bija paredzēts, ka fināls notiks Kijevā, bet patlaban Ukrainas galvaspilsētas pozīcijas sākušas šķobīties.

"Fināla spēle būs Kijevā tikai tad, ja tiks sakārtoti vairāki organizatoriskie jautājumi, kas saistīti ar stadionu, lidostas infrastruktūru un vēl atsevišķām lietām," norādīja Platinī, piebilstot, ka alternatīva Kijevai šajā ziņā ir Varšava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!