Foto: Latvijas Futbola federācija

Vārtus pēdējā minūtē gūstot Artūram Zjuzinam, RFS komanda svētdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionāta 15. kārtas spēlē.

RFS savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja "Daugavpili", kas bija tuvu sensacionālam neizšķirtam.

Spēles sākums gan neliecināja, ka rīdzinieki zaudēs punktus, jo jau trešajā minūtē pēc Tomāša Šimkoviča izpildīta stūra sitiena precīzi ar galvu sita Žiga Lipuščeks. Pirmajā puslaikā vārtu rāmī vairāk sita laukuma saimnieki, taču neviens no nākamajiem mēģinājumiem savu mērķi nesasniedza.

Otrajā puslaikā RFS spēlēja arvien pasīvāk, par ko 77. minūtē samaksāja ar ielaistiem vārtiem - pēc standartsituācijas precīzs bija Kirils Makejevs. Puslaika turpinājumā RFS centās izglābties un trāpīja pa vārtu stabu, bet pusotru minūti pirms finālsvilpes Darko Lemajičs, sitot ar galvu, norībināja pārliktni.

Rīdzinieki šajā mačā pa vārtu konstrukciju trāpīja četras reizes, taču kompensācijas laika pēdējās, ceturtās, minūtes uzbrukums nesa augļus. Pēc Tomislava Šariča piespēles soda laukumā Lemajičs ar galvu nolika bumbu pa sitienam Zjuzinam, kurš to trieca vārtos - 2:1.

Abu komandu šīs sezonas pirmajā tikšanās reizē "Daugavpils" mājās izlaida vadību un piekāpās ar 2:3.

Jau ziņots, ka pirms tam "Ventspils" savā laukumā ar 5:0 (3:0) apspēlēja "Jelgavu", bet "Valmiera" izlaida uzvaru un savās mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Liepāju".

Pirmdien kārtas noslēgumā "Tukums 2000"/TSS savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaku".

Sestdien "Optibet" virslīgas čempionātā savā starpā bija jātiekas "Riga" un "Metta", bet spēle ir pārcelta, jo čempionvienība 19.augustā Telavivā aizvadīs savu pirmo UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra spēli.

Virslīgas līderpozīcijā ir "Riga", kas 14 spēlēs iekrājusi 39 punktus, otrā ar 37 punktiem 15 cīņās ir RFS, bet trešo vietu ar 25 punktiem ieņem "Valmiera". 20 punktus 15 dueļos iekrājusi "Ventspils", 19 punkti 13 cīņās ir Jūrmalas "Spartakam", bet 15 punkti 15 un 14 mačos ir "Daugavpilij" un "Metta" komandai. "Jelgavai" ir 14 punkti 15 cīņās, 13 punkti 14 spēlēs ir "Liepājai", bet "Tukums 2000"/TSS 14 dueļos ticis pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!