Ukrainas futbola komanda Luhanskas "Zorja" ceturtdien UEFA Eiropas līgas otrajā grupu turnīra mačā bez Andreja Cigaņika laukumā piedzīvoja zaudējumu.

"Zorja" G grupas spēlē mājās ar rezultātu 1:2 (0:2) piekāpās "Braga" no Portugāles, kurai šī bija jau otrā uzvara.

Andrejs Cigaņiks pagājušajā spēlē laukumā pavadīja aptuveni 15 minūtes, taču ceturtdien viņš pie vēl vienas iespējas netika.

"Braga" vadībā izvirzījās jau ceturtajā minūtē, kad soda laukumā iepretim vārtiem bumbas lidojuma virzienu mainīja Paulinju. Septiņas minūtes vēlāk Nikolass Gaitans pietuvojās soda laukumam un īsi pirms tā sākuma izdarīja spēcīgu sitienu, bumbai ar augšupejošu trajektoriju ielidojot vārtos.

Portugālieši dominēja teju vai visu spēles laiku, bet "Zorja" kompensācijas laika sestajā minūtē izdevās gūt goda vārtus. To ar tālšāvienu paveica Dmitro Ivaniseņa.

Citā šīs grupas duelī "Leicester City" viesos ar 2:1 (2:0) uzvarēja Atēnu AEK.

Anglijas komandai uzvaru 39. minūtē nodrošināja Hamza Čaudhurijs, bet 18. minūtē "pendeli" realizēja Džeimijs Vardijs. Savukārt AEK rindās 49. minūtē 1:2 panāca Muamers Tankovičs.

Pēc divām spēļu kārtām "Braga" un "City" iekrājušas pa sešiem punktiem, bet "Zorja" un AEK pagaidām ir bešā.

Fināls šogad 26. maijā tiks aizvadīts Gdaņskā, kur titulmačam bija jānotiek jau pagājušajā sezonā, bet Covid-19 izplatības dēļ tika pārcelts uz Ķelni. Pēc gada fināls paredzēts Seviljā, bet 2023. gadā - Budapeštā.

Pērn finālā "Sevilla" no Spānijas ar 3:2 uzvarēja Milānas "Inter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!