Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices futbola komanda "Zurich"' ceturtdien izcīnīja trešo uzvaru UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

"Zurich" ar rezultātu 3:2 (1:0) A grupas spēlē pārspēja Vācijas bundeslīgas klubu Leverkūzenes "Bayer", izcīnot trešo uzvaru tikpat grupu turnīra mačos

Latvijas vārtsargs šajā mačā palika rezervē. Viņš iepriekšējo oficiālo spēli "Sion" rindās aizvadīja vien 15.septembrī Šveices kausa izcīņas spēlē pret Bernes "Breitenrain".

Lai arī Cīrihes vienība pirmā izvirzījās vadībā un pirmo puslaiku noslēdza sev pozitīvi pēc Antonio Markesano vārtiem, tomēr otrā spēles nogriežņa ievadā "Bayer" gan atspēlējās, gan panāca pārsvaru 2:1, ar precīziem sitieniem izceļoties Karimam Bellarabi. Tomēr "Zurich" nepadevās, jo katrs pa vārtiem guva Toni Domdžoni un Stīvens Odijs, kas ļāva svinēt panākumu mačā.

Vaņins jau kopš šī gada sākuma zaudējis Cīrihes komandas pirmā numura statusu, laukumā tiekot vien uz vietējā kausa mačiem.

Līdz ar to "Zurich" šobrīd ir A grupas līdere ar maksimālajiem deviņiem punktiem trīs spēlēs, kamēr "Bayer" ir seši, bet Bulgārijas vienībai Razdragas "Ludogorets" un Kipras klubam Larnakas AEK katrai pa vienam punktam. Šīs abas vienības ceturtdien cīnījās neizšķirti ar 1:1 (1:1).

Latvijas futbolists Dāvis Ikaunieks ceturtdien nāca uz maiņu un nopelnīja brīdinājumu UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēlē, kurā viņa pārstāvētā vienība "Jablonec" savā laukumā K grupas duelī cīnījās 1:1 (1:1) ar Kazahstānas klubu "Astana".

Ikaunieks spēlē iesaistījās 57. minūtē un bija pirmais "Jablonec" spēlētājs šajā mačā, kurš devās laukumā uz maiņu. Viņš sev atvēlētajā laikā vārtus neguva, taču kādā no epizodēm nopelnīja brīdinājumu.

Vārtus "Jablonec" rindās guva Jakobs Považanecs, bet "Astana" labā ar precīzu sitienu izcēlās Pedru Enrike.

Vēl šajā grupā "Stade Rennais" un Kijevas "Dinamo" savstarpējā mačā ceturtdien pārāka ar 2:1 (1:1) viesos bija Ukrainas komanda.

K grupā tādējādi pēc trīs spēlēm "Astana" un ukraiņu grands Kijevas "Dinamo" ir līderes ar pieciem punktiem. Tikmēr franču klubs "Stade Rennais" ar trīs punktiem ir trešajā pozīcijā, bet "Jablonec" ar diviem punktiem ir pēdējā.

Pēc grupu turnīra, aizvadot divus riņķus, divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā. UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29. maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!