Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ilggadējā Spānijas kluba "Barcelona" zvaigzne Lionels Mesi vienojies ar Francijas vienību "Paris Saint-Germain" (PSG) par divus gadus ilgām līgumsaistībām, sociālajā vietnē "Twitter" raksta medija "Sky Sport Italy" žurnālists Fabricio Romano.

Vienošanās starp abām pusēm panākta uz diviem gadiem, bet satur arī iespēju pagarināt līgumsaistības līdz 2024. gada jūnijam. Argentīnas futbola zvaigznes atalgojums, ieskaitot prēmijas, būs ap 35 miljoniem eiro gadā.

Mesi jau piekritis PSG piedāvātajam līgumam un tuvāko stundu laikā ieradīsies Parīzē, raksta Romano.

Ziņots, ka Lionels Mesi ar asarām acīs atvadījās no Spānijas kluba "Barcelona", kura sistēmā bijis jau kopš 2000. gada, bet pirmās komandas rindās spēlējis 17 gadus.

Iepriekš tika ziņots, ka 34 gadus vecais Mesi un "Barcelona", kuras parādu apmērs sasniedz 1,2 miljardus eiro, parakstīs jaunu piecu gadu līgumu, kura izpirkuma cena būs 600 miljoni eiro. Tika lēsts, ka, balstoties uz jauno vienošanos, Mesi nākamajā sezonā saņems aptuveni 20 miljonus eiro jeb uz pusi mazāk nekā iepriekš.

Bija plānots, ka abas puses vienošanos parakstīs ceturtdien, taču, kā ziņo klubs, tas nevar notikt finansiālu un juridisku šķēršļu dēļ, jo Spānijas likumi aizliedz tik krasu atalgojuma samazinājumu.

Tika uzskatīts, ka Francijas superklubs PSG ir vienīgais, kurš varētu atļauties līgumu ar Mesi. "Manchester City" jau paziņojis, ka neinteresējas par Mesi piesaisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!