Foto: AP/Scanpix
Pateicoties vārtsarga Patrika Kārlgrēna lieliskajam sniegumam pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, uzvaru Eiropas U-21 čempionātā otrdien izcīnīja Zviedrijas futbolisti.

Mača pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās neizšķirti 0:0 (0:0), bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 4:3 pārāki bija zviedri.

Kad savus pirmos trīs sitienus bija realizējuši zviedri, portugāļu mēģinājumu izlīdzināt rezultātu sērijā apstādināja Kārlgrēns. Tiesa, nākamajā piegājienā zviedri bija neprecīzi, bet Portugāle savu iespēju izmantoja un panāca 3:3.

Piektajā mēģinājumu nekļūdīgs bija Zviedrijas izlases aizsargs Viktors Nilsons-Lindelofs, bet portugāļu pussarga Viljama Karvalju sitienu tvēra Kārlgrēns, tādējādi nodrošinot savai komandai uzvaru un Eiropas čempionu titulu.

"Uzvarēt Eiropas čempionātā - tas ir neprāts. Mēs rakstām Zviedrijas vēsturi. Fināls bija fantastisks no paša sākuma līdz beigām. Zinām, ka viņiem bija labāka bumbas kontrole, bet arī mēs aizvadījām labu spēli. Kad Karvalju devās izpildīt savu sitienu, man bija nojauta, uz kuru pusi viņš sitīs. Lēcu pareizajā virzienā un tvēru bumbu," spēli komentēja Kārlgrēns.

Visas turnīra pusfinālistes - Zviedrija, Portugāle, Dānija un Vācija - ir kvalificējušās nākamā gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajām spēlēm.

Iepriekšējo reizi Portugāles izlase finālu sasniedza 1994. gadā, bet Zviedrija vēl par diviem gadiem agrāk.

Piecus U-21 čempionāta titulus ir izcīnījusi Itālija, bet par vienu mazāk ir Spānijai, kas pirms diviem gadiem triumfēja iepriekšējā turnīrā. Pa diviem panākumiem ir Anglija, Nīderlandei un Padomju Savienībai, kamēr vienu reizi turnīrā uzvarējušas Vācija, Dienvidslāvija, Francija, Čehija un Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!