Foto: LETA

Par 2016. gada Latvijas populārāko sportistu līdzjutēju balsojumā atzīts bokseris Mairis Briedis.

"Latvijas Gada balvas sportā 2016" balsojumā par 2016. gada populārāko sportistu/sportisti otrajā kārta Briedis pārliecinoši bija labākais, iegūstot 46,3% balsu. Otro gadu pēc kārtas otrais šajā balsojumā palika NBA kluba Ņujorkas "Knicks" jaunā zvaigzne Kristaps Porziņģis (34,1%), bet trešais bija smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs (19,6%).

31 gadu vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis 21 profesionālajā cīņā, 18 gadījumos pretinieku nokautējot. Šogad Briedis visus trīs pretiniekus uzvarēja ar tehnisko nokautu, bet nākamais solis būs nopietnākais viņa karjerā, jo Briedis ir Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona jostas obligātais pretendents savā svara kategorijā.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad balsojums risinājās divos posmos. Pirmajā posmā balsot varēja 2.-11. decembra pusnaktij. Pirmajā posmā balsojuma anketā bija iekļauti 14 sportisti, no kuriem līdzjutēji varēja balsot par vienu. Pretendentu sarakstā iekļauti Latvijas gada balva sportā nomināciju "Labākais Latvijas sportists", "Labākā Latvijas sportiste" un "Labākais tehnisko sporta veidu sportists" kandidāti. Pirmajā posmā pirmās trīs vietas ieņēma Mairis Briedis, Kristaps Porziņģis un Aleksejs Rumjancevs, par kuriem līdzjutēji varēja balsot otrajā kārtā.

Lai iegūtu objektīvākus rezultātus, 12 stundu laikā no vienas IP adreses varēja nobalsot vienu reizi.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Igo Japiņa Sporta aģentūra jau 12. reizi rīko nozīmīgāko sporta balvu pasniegšanas ceremoniju Latvijas Gada balva sportā, kura šogad notiks 22. decembrī. Tradicionāli ar svinīgo ceremoniju "Latvijas Gada balva sportā" tiek pielikts punkts aizejošajam sporta gadam, sveikti mūsu valsts izcilākie gada sportisti, treneri un komandas, kā arī atzīmēti spilgtākie sporta notikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!