Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
‘DELFI Sports’ piedāvā lasītājiem interviju sēriju ar izcilākajiem Latvijas sportistiem, kuri šogad pretendē uz Latvijas gada labākā sportista balvu.

No Vankūveras ziemas Olimpiskajām spēlēm brāļi Andris un Juris Šici atgriezās ar sudraba medaļām, kuras neviens, varbūt izņemot tuviniekus un vislielākos optimistus, no viņiem īsti negaidīja. Tāpēc vēl jo lielāks bija prieks par sasniegto. Taču tagad Olimpisko spēļu spožums ir garām, ir atsācies ierastais darbs Pasaules kausā un gatavošanās nākamajam olimpiskajam ciklam.

Kāds Jums ir bijis šis gads kopumā?

Juris: Vērtēju šo gadu ļoti pozitīvi. Olimpiskās spēles it īpaši. Varbūt jaunā sezona nav sākusies tik veiksmīgi, taču kopumā gads aizvadīts labi.

Andris: Kā pa viļņiem, kā jau visiem cilvēkiem. Ir bijuši gan kāpumi, gan kritumi. Gada sākums bija labs gan Eiropas čempionāts, gan, protams, Olimpiskās spēles. Pasaules kausa kopvērtējumā sasniedzām septīto vietu, kas ir mūsu augstākais sasniegums.

Vai esat sasnieguši plānoto?

Juris: Mēs neapstājamies pie viena sasniegtā mērķa. Nemitīgi nospraužam un cenšamies sasniegt jaunus mērķus. Pagaidām mēs vēl sportojam un, kad beigsim, tad varēsim arī kopumā atskatīties vai esam sasnieguši visu iecerēto.

Andris: Principā, kas tika ieplānots, tas arī tika sasniegts. Vienmēr jau var augstāk. Šī sezona gan nav iesākusies tik veiksmīgi traumu un sagatavotības dēļ.

Kādi ir Jūsu izvirzītie mērķi nākamajam gadam?

Juris: Mēs savus mērķus zinām un tos cenšamies neizpaust. Nevēlamies sasolīt kaut ko un tad nepiepildīt.

Andris: Galvenais ir iziet uz starta sacensībās. Konkrētas vietas, kuras sasniegsim, mums nepatīk publiskot.

Kā abi satiekat? Nerodas domstarpības vai tomēr esat ļoti vienoti?

Juris: Mēs esam vienoti, ja gādās arī kādi asumi, tad pārāk ilgi nedusmojamies viens uz otru.

Andris Labi satiekam, domstarpības gādās reti.

Kāpēc jūs izvēlējāties tieši šādu disciplīnu kā divnieku ekipāža?

Juris: Esam no Siguldas, kas ir ļoti sportiska pilsēta. Agrāk esam nodarbojušies ar dažādiem sporta veidiem. Taču, viss sākās ar vieninieku ekipāžu. Ar laiku nonācām pie secinājuma, ka gribam braukt kopā, esam tagad tikai priecīgi , ka tā nolēmām.

Andris: Esam brāļi un mums patīk braukt kopā. Ir ģimenes sajūta. Kad Juris aizgāja uz vīriešu izlasi, braucu atsevišķi, un man negāja tik labi. Pēc Turīnas nolēmām, ka brauksim kopā. Tā ir vieglāk.

Ko Jūs vērtējat kā gada notikumu sportā Latvijā?

Juris: Pārsteigums par Martinu Dukuru. Viņa sasniegumi Eiropas čempionātā, Pasaules kausā un Olimpiskajās spēlēs. Protams, arī pludmales volejbolisti ir stipri, un Māra Štromberga sasniegumi.

Andris: Martina Dukura sasniegumi.

Kāds, Jūsuprāt, ir šogad svarīgākais notikums Latvijas/pasaules sportā? Negaidīts/necerēts pārsteigums?

Juris: Latvieši paši ir bijuši gana spēcīgi uz pasaules fona.
Andris: Vēlreiz minēšu Martina Dukura sasniegumus, latvieši ir jāatbalsta.

Latvijas gada balvas sportā pasniegšanas ceremonija šogad notiks dienu pirms Ziemassvētkiem - 23. decembrī. Ko jūs novēlētu Latvijas iedzīvotājiem Ziemassvētkos un Jaunajā gadā?

Juris: Priecīgus Ziemassvētku un laimīgu Jauno gadu. Novēlu domāt labas domas, tiekties pēc mērķiem.
Andris: Novēlu nosvinēt kopā ar savu ģimeni pie eglītes, lai visiem ir dāvanas, ir mājīgi un labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!