Foto: Publicitātes attēli

"Latvijas Gada balvas sportā 2012" žūrijas komisijas ceturtdienas sanāksmē nolemts balvu par mūža ieguldījumu piešķirt Latvijas Šķēpmetēju kluba dibinātājai un ilggadējai vadītājai Valijai Draugai, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Deviņdesmito gadu vidū pēc Valijas Draugas iniciatīvas izveidots un sekmīgi darbojas Latvijas Šķēpmetēju klubs. Kluba audzēkņi kopš 1998. gada pasaules un Eiropas, kā arī Olimpiskajās jaunatnes un pieaugušo sacensībās devuši labus rezultātus. Šķēpmetēji saņēmuši divas Olimpiskās sudraba medaļas - 2004. gadā Vadims Vasiļevskis Atēnās un 2008. gadā Ainārs Kovals Pekinā, savukārt Intars Išējevs 2010. gada Pasaules Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Singapūrā izcīnījis bronzu. Šogad seši šķēpmetēji ar A normatīvu piedalījās Londonas Olimpiskajās spēlēs – Latvijai bija lielākā pārstāvniecība.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis piebilst: "Valijas Draugas vadībā izveidota reģionālā bērnu un jauniešu talantu meklēšanas programma visā Latvijā, kas sekmīgi darbojas arī pašlaik. Tieši pateicoties šai sistēmai Latvija bija vienīgā valsts, kuru Olimpiskajās spēlēs Londonā pārstāvēja seši šķēpmetēji. Valija, pelnījusi novērtējumu par mūža ieguldījumu šķēpmešanas saglabāšanā un attīstīšanā jaunā - augstākā kvalitātē."

Valija Drauga dzimusi 1943. gada 20. decembrī. Viņas labākie sasniegumi: Latvijas čempione šķēpmešanā 1968. gadā un pieckārtēja vicečempione (no 1965. - 1971. gadam), bronzas medaļas ieguvēja 1967. g. Labākais rezultāts 54,22 m (1970. gadā tas bija 25. rezultāts pasaulē). Tāpat viņa ir Latvijas rekordiste granātas mešanā 1963. gadā, un izcīnīja 7. vietu PSRS čempionātā 1969. gadā.

Latvijas šķēpmešanas kluba prezidente Drauga bija no 1994.- 2012 gadam, tagad kluba valdes locekle.

Šogad Gada balva sportā tiks pasniegta 14 nominācijās, kurām pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes pārstāvji, LOK izpildkomitejas locekļi, Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs, sporta federācijas, kā arī Latvijas sporta žurnālisti un citi nozares eksperti. Balvu ieguvējus, t,sk, Mūža ieguldījuma balvas ieguvēju noteica īpaši ceremonijai veidota žūrijas komisija aizklātā balsojumā.

Ar pretendentu sarakstu uz "Latvijas gada balvu sportā" var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!