Foto: DELFI

Par šī gada Latvijas labākajiem sportistiem trešdien "Latvijas Gada balvas sportā 2009" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā tika atzīti basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota un bobslejists Jānis Miņins.

Foto galerija

Foto: DELFI
Krievijas komandā Maskavas apgabala "Spartak" spēlējošā Jēkabsone-Žogota par gada labāko sportisti kļuva otro gadu pēc kārtas, bet vīriešu konkurencē pagājušajā gadā par labāko sportistu kļuva olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs.
Foto: AFI
Nominācijai "Labākā Latvijas sportiste" šogad bija izvirzīta arī daudzcīņniece Aiga Grabuste, pludmales volejboliste Inguna Minusa, šķēpmetēja Madara Palameika un pieccīņniece Jeļena Rubļevska.

Tikmēr uz labākā sportista balvu šogad pretendēja arī skeletonists Martins Dukurs, šorttrekists Haralds Silovs, šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis un Štrombergs

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" kapteinis, leģendārais aizsargs Sandis Ozoliņš, kuram pagaidām vienīgajam no Latvijas hokejistiem izdevies izcīnīt prestižo Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu, trešdien kļuva par 2009.gada Latvijas populārāko sportistu.

Foto: DELFI
Ozoliņš "Latvijas Gada balvas sportā 2009" pasniegšanas ceremonijas tiešraides laikā notikušajā balsojumā pārspēja savu komandas biedru, vārtsargu Edgaru Masaļski, kurš ieņēma otro vietu, un olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā Māri Štrombergu. Pagājušajā gadā par gada populārāko sportistu līdzjutēji atzina Štrombergu.

"Latvijas Gada balva sportā 2009" organizētāju rīkotajā balsojumā par gada populārāko sportistu un sportisti kopumā piedalījās 21 008 līdzjutēji. Sākotnēji balsojumā līderpozīcijās pārliecinoši bija izvirzījies Štrombergs, bet pagājušajā nedēļā vadību pārņēma Ozoliņš, kurš bija pārliecinoši populārākais arī noslēgumā.

Foto: F64
Par šī gada Latvijas labāko komandu trešdien "Latvijas Gada balvas sportā 2009" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā tika atzīta Jāņa Miņina bobsleja četrinieka komanda.

Uz Latvijas labākās komandas titulu pretendēja arī pludmales volejbola duets Inguna Minusa/Inese Jursone, Latvijas vīriešu futbola komanda, Latvijas vīriešu hokeja valstsvienība un hokeja klubs Rīgas "Dinamo". Šajā nominācijā šogad pat labāko pieciniekā nespēja iekļūt Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas par labāko tika atzīta iepriekšējos četrus gadus.

Nominācijā "Gada sporta notikums Latvijā" uzvarēja Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm. Uz šo balvu bija izvirzīti arī MX1 Latvijas "Grand Prix" pasaules čempionāts motokrosā Ķegumā, "Nordea" Rīgas maratons skriešanā, Sanda Ozoliņa atgriešanās hokejā un Rīgas "Dinamo" klubā un SEB Latvijas kalnu divriteņu maratoni. Pagājušajā gadā par Latvijas gada notikumu sportā tika atzīts hokeja kluba Rīgas "Dinamo" atjaunošana.

Tikmēr titulu "Labākais/-ā tehnisko sporta veidu sportists/-e" šogad ieguva motosportists Kaspars Liepiņš.

Liepiņa konkurenti šajā nominācijā bija motosporta ekipāžas Jānis un Lauris Daideri un Māris Rupeiks/Haralds Kurpnieks, motosportists Matīss Karro, kā arī rallija ekipāža Andis Neikšans/Pēteris Dzirkals.

Foto: F64
Par gada uzlecošo zvaigzni tika atzīta tenisiste Anastasija Sevastova. Šogad uz šo titulu pretendēja arī basketboliste Sabīne Niedola, šķēpmetēja Madara Palameika, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks un pludmales volejbolists Ruslans Sorokins. Pagājušajā gadā par jauno uzlecošo zvaigzni tika atzīta šķēpmetēja Sinta Ozoliņa.

Savukārt Latvijas Paraolimpiskās komitejas speciālbalvu šogad saņēma Latvijas Ratiņbasketbola federācija par Eiropas čempionāta C divīzijā sarīkošanu Cēsīs, kur Latvijas izlase izcīnīja trešo vietu. Uz šo balvu šogad pretendēja arī pagājušā gada balvas ieguvējs Aigars Apinis un Latvijas stājhokeja izlase.

Tikmēr nominācijā "Paraugs sportā" par uzvarētāju šogad kļuva džudists Vsevolods Zeļonijs. Šajā nominācijā uzvarētāju izvirzīja Latvijas Atlētu komisija.

Foto: F64
Par šī gada labāko treneri tika atzīts Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Uz labākā trenera balvu pretendēja arī Ainārs Čukste (basketbols), Sandis Prūsis (bobslejs), Genādijs Samoilovs (pludmales volejbols) un Oļegs Znaroks (hokejs).

Nominācijā "Par cīņas gribu" par labāko tika nosaukts ilggadējais Latvijas futbola izlases pussargs Vitālijs Astafjevs.

Nominācijā "Par cīņas gribu" šogad bija izvirzīti arī pieccīņniece Jeļena Rubļevska un BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs.

Foto: Publicitātes foto
Tikmēr nominācijā "Gada sporta skolotājs" uzvarēja Valmieras Valsts ģimnāzijas skolotāja Maija Priedīte. Viņa apsteidza Rīgas 41.vidusskolas skolotāju Antru Švernu un Saldus sākumskolas skolotāju Genādiju Buzoverovu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!