Foto: DELFI
„Gada balvas sportā 2011” svinīgajā ceremonijā, kas ceturtdien notika kino „Splendid Palace”, par Latvijas labākajiem sportistiem otro gadu pēc kārtas atzina skeletonistu Martinu Dukuru un vieglatlēti Inetu Radeviču.

Aizvadītajā gadā Dukurs kļuva par Pasaules kausa ieguvēju skeletonā, kā arī 2011.kalendārajā gadā visos Pasaules kausa posmos izcīnīja tikai uzvaras.

Vēl uz gada labākā sportista balvu pretendēja basketbolists Jānis Blūms, džudists Jevgēņijs Borodavko, skeletonists Martins Dukurs, futbolists Artjoms Rudņevs un BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs.

Tikmēr tāllēcēja Radeviča šajā gadā izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā vieglatlētikā. Viņa sev medaļu nodrošināja sacensību fināllēcienā, aizlecot 6,76 metrus tālu.

Šajā nominācijā bija arī basketboliste Elīna Babkina, vieglatlētes Aiga Grabuste un Madara Palameika, kā arī Jeļena Rubļevska no modernās pieccīņas.

Gan Dukurs, gan Radeviča šo atzinību saņem otro gadu pēc kārtas.

Vēl līdzjutēju balsojumā Matins Dukurs saņēma gada populārākā sportista balvu. Vēl pretendenti bija Radeviča un riteņbraucējs Gatis Smukulis.

Tikmēr apbalvošanas ceremonijā pirmo balvu saņem labākais pedagogs. To no izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa saņēma Anželika Šilberga no Ventspils 2.pamatskolas


Turpinājumā Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu lodesgrūdējam Aigaram Apinim pasniedza Londonas filharmoniskā orķestra soliste Kristīne Blaumane. Apinis šajā sezonā kļuva par divkārtējo pasaules čempionu.

Savukārt pasniedzot balvu par Latvijas paraugu sportā, emocionālos mirkļos pieminēja bojā gājušo Latvijas hokeja leģendāro aizsargu Kārli Skrastiņu. Balvu Skrastiņa ģimenei nodos Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Turpinājumā pazīstamais Latvijas mūziķis Rodrigo Fomins jeb Igo, apbalvoja gada labāko treneri. Šajā nominācijā balvu saņēma skeletonistu Tomasa un Martina Dukuru tēvs Dainis Dukurs.

Vēl Latvijas televīzijas (LTV) speciālbalvu ieguva BMX riteņbraukšanas treneris Ivo Lakučs, bet par šī gada Latvijas labāko tehnisko sporta veidu sportistiem rallija ekipāžas Anda Neikšāna un Pētera Dzirkala, kā arī motosportisu Māra Rupeika un Kaspara Stupeļa konkurencē Jānis un Lauris Daideri, kuri pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem izcīnīja otro vietu.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis pasniedza balvu – Latvijas uzlecošā zvaigzne. To basketbolista Dāvja Bertāna, hokejista Zemga Girgensona, peldētāja Uvja Kalniņa un bobslejista Oskara Melbārža konkurencē ieguva šķēpmetējs Zigismunds Sirmais. Viņš Eiropas U-20 čempionātā izcīnīja zelta medaļu, uzstādot pasaules junioru rekordu - 84,69 metri.

Turpinājumā tika apbalvota Latvijas labākā komanda individuālajos sporta veidos, un uz to pretendēja bobsleja vienība Edgars Maskalāns, Daumants Dreiškens, Intars Dambis, Raivis Broks, Uģis Žaļims, pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kā arī kamaniņu sportista divnieks Andris Šics/Juris Šics.

Apbalvojumu no māsām literātēm Madaras un Agneses Rutkēvičām saņēma brāļi Andris un Juris Šici.

Par gada “karstāko” sporta notikumu Latvijā atzina pasaules U-19 čempionātu basketbolā. Balvu pasniedza žurnālists Sandijs Semjonovs.

Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš par mūža ieguldījumu sportā apbalvoja bijušo motosportistu Jāni Serģi, kurš ir vairākkārtējs Latvijas un PSRS čempions motokrosā blakusvāģu klasē. Serģis aktīvi startējis sacensībās līdz 52 gadu vecumam (līdz 1992. gadam). Balvas saņēmējs uz skatuves gan nekāpa, taču viņš izskatījās ļoti aizkustināts.

Tikmēr par Latvijas labāko sporta spēļu komandu atzina Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas “Dinamo”. Balvu saņēma Guntis Ulmanis, Rodrigo Laviņš un Andris Džeriņš . Nominēti bija arī Latvijas sieviešu basketbola izlase, Latvijas vīriešu basketbola izlase, Latvijas čempioni basketbolā “VEF Rīga” un volejbola komanda “Poliurs/Ozolnieki”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!