Foto: undefined

Par 2014.gada Latvijas populārāko sportistu atzīts autosporta jaunais talants Reinis Nitišs.

Tradicionāli Latvijas gada populārākais sportists tiek noteikts līdzjutēju aptaujā, ko rīko "Latvijas Gada balva sportā" organizatori sadarbībā ar portālu "Delfi".

Līdzjutēju balsojums risinājās divās kārtās, kurās kopā nobalsojis rekordliels fanu skaits – 21 334. Pēc pirmās kārtas kļuva zināmi trīs populārākie, par kuriem balsoja otrajā kārtā: tie bija biatlonists Andrejs Rastorgujevs, autosportists Reinis Nitišs un tenisists Ernests Gulbis. Otrajā kārtā ilgu laiku sīva cīņa risinājās starp Gulbja un Nitiša faniem, bet pēdējās dienās virsroku guva autosporta atbalstītāji.

Par Nitišu otrajā kārtā atdotas 5011 balsis (49,7%), par Gulbi – 3663 balsis (36,3%), bet par Rastorgujevu 1412 balsis (14%).

Nitišs ir pirmais autosportists, kurš saņem Latvijas Gada populārākā sportista balvu. Pēc 2013.gada, kad Nitišs pārliecinoši triumfēja "Super 1600" klasē tobrīd spēcīgākajā rallijkrosa seriālā - Eiropas čempionātā - , jauno pilotu uzrunāja profesionālā "Olsbergs MSE" komanda, noslēdzot ar viņu līgumu uz diviem gadiem par startu pasaules čempionātā prestižākajā, "Supercar", klasē. Šogad Nitišs debitēja pasaules rallijkrosa čempionātā, uzreiz "ielecot" favorītu pulkā un sezonas beigās izcīnīja trešo vietu, pārsteidzot pasaules autokrosa sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!