Foto: Zigismunds Zālmanis

"Gada balva sportā 2017" līdzjutēju balsojumā par 2017. gada populārāko sportistu valstī vadībā ir bokseris Mairis Briedis un tenisiste Jeļena Ostapenko, bet uz fināltrijnieka pēdējo vietu noris spraiga cīņa starp trīs kandidātiem.


IZVĒLIES 2017. GADA LATVIJAS POPULĀRĀKO SPORTISTU/SPORTISTI!

18. decembrī pulksten 11:00 pārliecinošā vadībā ar 2358 balsīm bija Briedis, kurš šogad kļuva par pasaules čempionu Pasaules boksa padomes (WBC) versijā. 1994 balsis ir ieguvusi prestižā "French Open" turnīra čempione Ostapenko, bet par trešo vietu šobrīd norit sīva cīņa starp pasaules čempionu motokrosā MX2 klasē Paulu Jonasu, Latvijas basketbola zvaigzni Kristapu Porziņģi un spīdvejistu Andžeju Ļebedevu. Jonasam šobrīd ir 1425 balsis, NBA kluba Ņujorkas "Knicks" zvaigznei Porziņģim ir 1337 balsis, bet Ļebedevam ir 1307 balsis.

Aiz labāko piecinieka ar 1025 balsīm ir jaunā talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha, bet no pārējiem balsošanā iekļautajiem sportistiem neviens nav savācis vairāk par 1000 balsīm. Vēl uz 2017. gada populārākā sportista titulu kandidē cīkstone Anastasija Grigorjeva, skeletonists Martins Dukurs, septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, biatlonists Andrejs Rastorgujevs, smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, rallijkrosa braucējs Artis Baumanis un tenisiste Anastasija Sevastova.

"Latvijas Gada balvas sportā 2017" pirmās kārtas balsojums par 2017. gada populārāko sportistu/sportisti risinās 4.-20. decembrim portālā DELFI un www.olimpiade.lv.

Pirmajā posmā balsot varēs 4.-20. decembra pusnaktij. Pirmajā posmā balsojuma anketā iekļauti 13 sportisti, no kuriem aicinām balsot par vienu. Pretendentu sarakstā iekļauti Latvijas gada balva sportā nomināciju "Labākais Latvijas sportists", "Labākā Latvijas sportiste" un "Labākais tehnisko sporta veidu sportists" kandidāti.

Pirmajā kārtā līdzjutēji noteiks trīs populārākos sportistus, par kuriem finālbalsojums notiks jau "Latvijas Gada balva sportā 2017" svinīgajā ceremonijā 21. decembrī. Balsojums notiks no pulksten 21:00 LTV tiešraides laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!