Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 23. novembrī, plkst. 12.00, Latvijas Olimpiskajā komitejā (Rīgā, Elizabetes ielā 49, 2. stāvā), notiks preses konference par Latvijas Gada balva sportā 2010 ceremoniju, nominācijām, balsošanas kārtību un jauninājumiem tās norisē.

Šogad sportistu apbalvošanas ceremonijas režijā būs jauni akcenti, jo to veidos kino, teātra un operas režisors, vietēju un starptautisku balvu ieguvējs, kuru sabiedrībai darīsim zināmu preses konferences laikā.

Preses konferencē piedalīsies:

-       Aldons Vrubļevskis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents

-       Igo Japiņš, Igo Japiņa sporta aģentūra direktors, Latvijas Gada balva sportā idejas autors

-       Svinīgās ceremonijas Latvijas Gada balva sportā 2010  jaunais režisors

Šogad Latvijas Gada balvas sportā ceremonija notiks jau sesto reizi - balvu pasniegšana kļuvusi par gaidītu tradīciju un prestižu valsts mēroga sporta notikumu, kuru translē Latvijas Televīzija.

2010. gads Latvijas sportistiem bijis panākumiem bagāts - tas nesis vairākus spilgtus sasniegumus - Ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā sudraba medaļas izcīnīja kamaniņu sporta divnieku ekipāža Juris un Andris Šici un skeletonists Martins Dukurs, kurš šogad izcīnīja arī Pasaules kausu skeletonā; Eiropas čempionātā zelta medaļu ieguvušas tāllēcēja Ineta Radeviča un Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva, bet Olimpiskais čempions BMX sportā Māris Štrombergs pēc gada pārtraukuma atguvis Pasaules čempiona titulu un pirmo reizi Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnījis 1.vietu.

Apbalvošanas ceremoniju rīko Latvijas Olimpiskā komiteja kopā ar Igo Japiņa sporta aģentūru, sadarbībā ar Izglītības un Zinātnes ministriju. Finansējumu nodrošina LOK ģenerālsponsori SIA Latvijas Mobilais Telefons un A/S Latvijas Valsts meži, LOK sponsori A/S Swedbank un A/S Latvijas Gāze, kā arī Eiropas Olimpisko komiteju asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!