Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā veica lielisku atspēlēšanos pēdējās sekundēs un ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) pirmdien pagarinājumā uzvarēja Baltkrievijas klubu Minskas "Junostj", kuras rindās rezultatīvu piespēli izpildīja uzbrucējs Deniss Baškatovs.

Ar diviem vārtiem šajā cīņā izcēlās Rodrigo Ābols, kamēr vēl viena ripa uzvarētājiem Ričarda Kondrāta rēķinā.

Tieši rīdzinieki atklāja šīs cīņas rezultātu, kad Ābols pēc Ralfa Grīnberga un Nikolaja Jeļisejeva piespēlēm izvirzīja vadībā viesus. Tiesa, otrajā trešdaļā mājinieki Minskā rezultātu līdzsvaroja, kad vārtus guva Aleksandrs Karakuļko. Līdz pat pamatlaika beigu fāzei cīņas rezultāts nemainījās, bet divas ar pus minūtes līdz noslēgumam vārtus "Junostj" komandas labā guva Dmitrijs Želnerovskijs, kuram rezultatīvi piespēlēja Latvijas leģionārs Baškatovs.

Tiesa, pēc pusminūtes pārtraukuma un vārtsarga nomainīšanas pret sesto laukuma spēlētāju "Rīga" izlīdzinošo ripu iemeta vien divas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad izcēlās Kondrāts. Savukārt uzvaru viesiem nodrošināja Ābola vēl viens precīzs raidījums, izceļoties pagarinājuma pēdējā sekundē, turklāt otro rezultatīvo piespēli šajā mačā veica Jeļisejevs.

Latvijas uzbrucējs Baškatovs šo cīņu aizvadīja "Junostj" komandas otrajā trijniekā, izceļoties ar rezultatīvu piespēli.

Baškatovs šosezon Baltkrievijas komandas rindās aizvadījis 26 spēles, kurās izcēlies ar trim vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē svētdien rīdzinieki bija pārāki ar 1:0, svinot otro "sauso" uzvaru šosezon.

Turpinājumā "Rīga" divas reizes spēkosies ar citu Baltkrievijas klubu Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik", lai pēc tam uzsāktu kārtējo mājas spēļu sēriju, kurā paredzēti četri mači pret šīm pašām vienībām.

Pagājušajā nedēļā rīdzinieki savā laukumā aizvadīja divus mačus pret Sanktpēterburgas SKA-1946, vispirms otrdien pieveicot sāncenšus ar 8:4, bet nākamajā dienā viņiem jau smagi piekāpjoties ar 1:8.

Ar 35 punktiem 26 mačos "Rīga" Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņem astoto vietu desmit komandu konkurencē, kamēr "Junostj" 28 spēlēs iekrājuši par diviem punktiem mazāk un atrodas pozīciju zemāk.

Kā zināms, "Rīgas" komandas pirmo četru sezonu galvenais treneris Leonīds Tambijevs karjeru turpina Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionu Karagandas "Sariarka" no Kazahstānas treneru kolektīvā, bet viņa vietā stājies līdzšinējais palīgs Ronalds Ozoliņš.

Bez Rīgas "Dinamo" sistēmas uzbrucējiem Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova, kuri pārcēlās uz "Sariarka" komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka, kurš devies uz Ziemeļameriku, "Rīgas" komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ šajā sezonā vairs nepārstāv arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs.

Šajā sezonā rīdzinieku sastāvu papildinājuši trīs talantīgi lietuviešu hokejisti.

MHL regulārajā čempionātā 39 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Rīdzinieki aizvadīs pa četriem mačiem ar deviņām savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras Rietumu konferences divīzijas desmit vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 39 sacensību dalībniekiem.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās jaunajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas "Molodaja gvardija", kā arī krievu klubi Kazaņas "Bars" un Permas "Molot". Tikmēr debiju turnīrā piedzīvo Krasnodaras "Berkuti Kubaņi", Kazaņas "Irbis" un Južnosahaļinskas "Sahaļinskije akuli".

Iepriekšējās četrās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru, bet iepriekšējā sezonā arī pirmoreiz pārvarēja tā pirmo kārtu, astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpjoties vēlākajai finālistei Maskavas "Krasnaja armija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!