Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šogad uzņemti kanādietis Stīvs Aizermans, zviedrs Niklass Lidstrēms un krievs Vjačeslavs Bikovs.

Oficiāli pieci bijušie hokejisti un viens hokeja darbonis Slavas zālē tiks uzņemti šīgada pasaules čempionāta laikā Minskā.

Aizermans visu savu Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjeru pavadījis Detroitas klubā "Red Wings", trīs reizes kā hokejists iegūstot Stenlija kausu, bet reizi pie tā tiekot kā kluba darbinieks. Kopā ar Kanādas izlasi viņš 2002.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Arī Lidstrēms visu savu 20 gadus ilgo NHL karjeru pavadīja tikai "Red Wings" komandā, ar kuru četras reizes izcīnījis Stenlija kausu.

Pēdējās sešas sezonas viņš bija vienības kapteinis. Lidstrēms ir iekļuvis arī tā dēvētajā Trīskāršā zelta klubā, kurā ir spēlētāji ar pasaules čempionāta un olimpisko spēļu zelta medaļām, kā arī uzvaru Stenlija kausa izcīņā.

Tikmēr Bikovs, kurš kā treneris vadījis Krievijas izlasi, par olimpisko čempionu kā hokejists kļuvis 1988. un 1992.gadā. Tāpat viņa kontā pieci pasaules čempiona tituli kā spēlētājam un divi kā trenerim.

Bez šiem bijušajiem hokejistiem Slavas zālē uzņemti arī krievs Andrejs Homutovs, kurš ieguvis deviņas pasaules čempionātu un olimpisko spēļu zelta medaļas, un 14 sezonas NHL pavadījušais baltkrievs Ruslans Salejs, kurš 2011.gada 7.septembrī mira traģiskajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" aviokatastrofā.

Tāpat Slavas zālē uzņemts Kanādas hokeja darbonis Marejs Kostello.
Kopumā IIHF Slavas zālē tagad uzņemtas 195 personas no 23 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!