Foto: LETA

15. jūlijā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēdē tika apstiprināts jaunais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris, bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Aleksandrs Beļavskis, ar kuru tuvākajās dienās tiks parakstīts oficiāls līgums, informē federācijas preses dienests.

"Esmu patiesi gandarīts, ka esmu iecelts par Latvijas izlases galveno treneri," saka Aleksandrs Beļavskis. "Latvijas hokeja izlase vienmēr ir bijusi tautas komanda, un tāpēc tieši līdzjutēji ir tie, kas liek mūsu komandai atzīmi. Es strādāšu no visas sirds un centīšos darīt visu, lai tā atzīme vienmēr būtu pozitīva."

Latvijas valstsvienībā Aleksandrs Beļavskis nospēlēja 11 gadus un savu pēdējo pasaules čempionātu izlases kreklā aizvadīja 2002. gadā Zviedrijā. Beļavskis Latvijas izlasi pārstāvējis trijos B un piecas A grupas čempionātos, kā arī 2002. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā. Kopumā Latvijas izlasē aizvadījis 104 spēles, guvis 47 vārtus un atdevis 48 rezultatīvas piespēles.

50 gadus vecajam Beļavskim ir liela pieredze trenera amatā - 2003./2004. gada sezonā viņā bijis Latvijas valstsvienības galvenā trenera Kurta Lindstrēma palīgs. Kopā ar komandu 2004. gada pasaules čempionātā Prāgā tika izcīnīta augstā septītā vieta.

Pēdējās divas sezonas Beļavskis strādāja par Baltkrievijas jauniešu komandas Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" galveno treneri, spēlējot Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL). Iepriekš Beļavskis strādājis arī ar Zviedrijas klubiem "Bjorkloven" un "Nykopings", kā arī "Modo" komandas junioriem. Nepilnu sezonu viņš bija arī Krievijas kluba Permas "Molot-Prikamje" galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!