Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pirmdien uzsāka gatavošanos Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, un pirmajā treniņā piedalījās arī pieredzējušais aizsargs Sandis Ozoliņš.

Pirmdien pirmajā treniņā laukumā izgāja 20 hokejisti. No uzbrucējiem šobrīd ieradušies Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts, Miks Indrašis, Gints Meija, Juris Štāls, Vitālijs Pavlovs, Roberts Jekimovs, Ronalds Ķēniņš, Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš un Armands Bērziņš. No aizsargiem pirmdienas treniņā uz ledus izgāja Ozoliņš, Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Artūrs Kulda, Oskars Cibuļskis un Oskars Bārtulis, kā arī vārtsargi Edgars Masaļskis un Māris Jučers.

Valstsvienībai pagaidām nav pievienojušies aizsargi Māris Jass, Georgijs Pujacs, un uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Mārtiņš Cipulis. Otrdien viņi būs izlasē un komanda trenēsies pilnā sastāvā.

Tāpat izlasē nav ieradies arī Miķelis Rēdlihs, kurš pēdējā Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlē guva smadzeņu trīci. Pats hokejists jūtas labi, tomēr kluba pārstāvji saka, ka Rēdliham četras dienas ir nepieciešams gultas režīms.

Atgādinām, ka Ozoliņam šī ir atgriešanās Latvijas izlasē. Viņš valstsvienībā nav spēlējis kopš 2006.gada, kad Latvijas izlase spēlēja Turīnas olimpiskajās spēlēs. Kopumā valstsvienībā Ozoliņš aizvadījis 32 spēles, guvis deviņus vārtus un izdarījis 26 rezultatīvas piespēles.

Tāpat atgriešanās izlasē būs arī Ņiživijam, kurš par karjeras beigšanu valstsvienībā paziņoja pēc 2011.gada pasaules čempionāta. 36 gadus vecais uzbrucējs valstsvienības rindās olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos aizvadījis 95 spēles, guvis 42 vārtus un izdarījis 49 rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka no 7. līdz 10.februārim Latvijas izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Latvijas izlase līdzīgos olimpiskās kvalifikācijas turnīros ir piedalījusies arī 2001. (Austrijā), 2005. (Rīgā) un 2009. gadā (Rīgā), un vienmēr ir spējusi izcīnīt ceļazīmi uz olimpiādi, piedaloties 2002. gada Soltleiksitijas (ASV), 2006. gada Turīnas (Itālija) un 2010. gada Vankūveras (Kanāda) Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!