Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlasē pasaules čempionātā Slovākijā neplāno spēlēt arī aizsargs Rodrigo Laviņš, bet, visticamāk, sacensības izlaidīs arī Guntis Galviņš, vēsta "Telegraf".

Atgādinām, ka sestdien par nespēlēšanu pasaules čempionātā paziņoja viens no izlases līderiem Jānis Sprukts.

"Es nevaru spēlēt, ja man neuzticas, kad izeju laukumā kā trešās maiņas aizsargs. Saprotu, ka treneri uzsvaru liek uz citiem. Mans laiks izlasē iet uz beigām," sarunā ar "Telegraf" teica Laviņš. "Par savu lēmumu jau pateicu Sandim Ozoliņam [Latvijas hokeja izlases jaunajam ģenerālmenedžerim]. Viņš zina, ka es nespēlēšu pasaules čempionātā. Par to zina arī treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Tā kā mana nespēlēšana komandā daudziem pārsteigums nebūs."

Laviņš norādīja, ka jau iepriekšējos turnīros viņam maz uzticējušies, un tas ir galvenais iemesls, kādēļ viņš izlēmis nespēlēt.

Pagājušajā gadā pasaules čempionātā Laviņš nespēlēja daudzo savainojumu dēļ.

"Telegraf" norāda, ka nesen pie ārstiem bijuši citi Rīgas "Dinamo" spēlētāji Mārtiņš Karsums un Aleksandrs Ņiživijs, kuriem līdz pasaules čempionātam vajadzētu atgriezties ierindā. Karsumam nesen Vācijā tika veikta operācija, bet Ņiživijs bijis pie mediķiem Jaroslavļā.

Turpretī neskaidra situācija izveidojusies ar aizsargu Galviņu, kuram ir nepieciešama operācija, norāda "Telegraf". Tomēr hokejistam vēl operācija nav veikta un pats hokejists ar to vilcinās. Līdz ar to Galviņš, visticamāk, savainojuma dēļ nevarēs spēlēt.

Tādējādi valstsvienībā paliek reāli astoņi aizsargi – Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Māris Jass, Oskars Cibuļskis, Jānis Andersons, Kristaps Sotnieks, kā arī Krišjānis un Jēkabs Rēdlihi. No šiem spēlētājiem pagaidām nevar spēlēt Arvīds Reķis. Pats hokejists vortālam "Delfi Sports" apliecināja, ka treniņus varēs atsākt pēc aptuveni nedēļas un izlases otro sagatavošanās posmu plāno būt gatavībā.

Vēl no aizsargiem paliek pieredzējušais Kārlis Skrastiņš, kura piedalīšanās pasaules čempionātā ir atkarīga no kluba Dalasas "Stars" veiksmēm Nacionālajā hokeja līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!