Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Vārtus Somijas hokeja čempionāta spēlē sestdien guva Latvijas uzbrucējs Armands Bērziņš, tomēr viņa un vēl viena latviešu hokejista Kaspara Saulieša pārstāvētā Hāmēnlinnas HPK komanda izbraukumā ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Tamperes "Tappara" vienībai.

Bērziņš izlīdzinājumu 2:2 panāca septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, bet Saulietis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Šajā cīņā Bērziņš spēlēto 13 minūšu un 10 sekunžu laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu + 1.

Savukārt Saulietis laukumā pavadīja 8 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā neizdarīja metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, bet cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šosezon aizvadītajās 30 spēlēs Bērziņš guvis astoņus vārtus un izdarījis četras rezultatīvas piespēles, bet Saulietis 32 spēlēs izcēlies ar trim vārtu guvumiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr uzvaru sestdien izcīnīja Latvijas uzbrucēja Alekseja Širokova pārstāvētā Raumas "Lukko" komanda, kas savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Oulu "Karpat" vienību.

Širokovs laukumā pavadīja 8 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienu pa vārtiem, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Somijas čempionāta kopvērtējumā HPK komanda ar 56 punktiem 33 spēlē ieņem ceturto vietu, bet "Lukko" ar 51 punktu 33 mačos atrodas septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!