Foto: F64

Leģendārais Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Irbe ceturtdien apstiprināts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas „Capitals” vārtsargu treneri, paziņoja komanda.

Iepriekšējos 12 gadus „Capitals” vārtsargu treneris bija Deivs Priors, kuru tagad aizstās Irbe. Kā norādīts „Capitals” paziņojumā, Priors darbu atstājis, lai vairāk būtu kopā ar savu ģimeni. „Capitals” organizācijā viens no galvenā trenera palīgiem ir Dīns Īveisons, ar kuru kopš Irbe spēlēja Sanhosē „Sharks” rindās 1991.-1993.gadā.

Profesionālā hokejista karjeras laikā Irbe 13 sezonas aizvadīja NHL, pārstāvot Sanhosē „Sharks”, Dalasas „Stars”, Vankūveras „Canucks” un Karolīnas „Hurricanes”. Kopumā NHL karjerā regulārajā čempionātā viņš aizvadīja 568 spēles, vidēji katrā ielaižot 2,83 vārtus un atvairot 89,9% metienu.

Pēc NHL lokauta 2004./2005.gada Irbe vairākas sezonas spēlēja Eiropas klubos (arī „Rīga 2000” rindās aizvadīja vairākas spēles), bet pēdējais viņa klubs kā profesionālajam vārtsargam bija slovāku vienība „Nitra” 2007.gada pavasarī. Pagājušajā sezonā Irbe bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas „Dinamo” vārtsargu treneris.

Latvijas valstsvienības rindās leģendārais vārtsargs aizvadīja 64 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!