Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases un Helsinku "Jokerit" aizsargs Artūrs Kulda pirmdien Špenglera kausa spēlē guva uzvaras vārtus, pārspējot "HC Lugano" vienības latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu.

Aizvadītajā mačā Kuldas pārstāvētā "Jokerit" komanda ar 6:4 (1:0, 2:4, 3:0) pārspēja Šveices vienību "Lugano", tomēr ar šādu zaudējumu Merzļikina komandai bija pietiekami, lai sasniegtu turnīra pusfinālu.

Vēl pēc otrās trešdaļas "Lugano" bija vadībā ar rezultātu 4:3, tomēr "Jokerit" vispirms panāca izlīdzinājumu, bet 46. minūtē Kulda iemeta uzvaras vārtus.

Kulda laukumā pavadīja 20 minūtes un 56 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā, izceļoties ar diviem metieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Savukārt Merzļikins laukumā bija trešajā trešdaļā, tomēr atvairīja tikai septiņus no 10 pretinieku raidījumiem.

Pēc mača tieši Kulda tika nosaukts par labāko spēlētāju savā komandā.

Pirms tam turnīrā "Lugano" ar 6:3 pārspēja Vācijas čempionus Manheimas "Adler", bet svētdien "Jokerit" zaudēja Manheimas komandai ar 3:5.

Līdz ar to "Torriani" grupas noslēgumā visām trim komandām bija pa trim punktiem, bet, pateicoties labākai vārtu attiecībai, pirmo vietu un automātisku ceļazīmi uz pusfinālu izcīnīja "Lugano". Savukārt "Jokerit" palika otrajā vietā apakšgrupā.

Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!