Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejistu Rūdolfa Balcera un Kristera Gudļevska pārstāvētie klubi sestdien piedzīvoja zaudējumus Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs.

Balcers un Sanhosē "Barracuda" mājās ar rezultātu 2:3 (0:0, 2:0, 0:2, 0:1) pagarinājumā zaudēja Sandjego "Gulls" komandai, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārts un piekto pēdējos septiņos mačos.

Balcers palika bez rezultativitātes punktiem, divas reizes metot pa vārtiem un nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -1.

"Barracuda" otrajā periodā panāca 2:0, taču trešās trešdaļas pirmajā pusē "Gulls" pusotras minūtes laikā atjaunoja neizšķirtu, bet papildlaika trešajā minūtē Deniss Rasmusens izrāva viesiem uzvaru.

Šosezon Balcers, kuram šī ir debijas sezona AHL čempionātā, 44 spēlēs guvis 12 vārtus un atdevis 19 rezultatīvas piespēles, būdams rezultatīvākais Sanhosē kluba rindās. Tāpat viņš ir 13.rezultatīvākais līgas jaunpienācējs.

Tikmēr citā mačā Gudļevskis palika rezervē, bet Bridžportas "Sound Tigers" ar rezultātu 1:3 (1:3, 0:0, 0:0) mājās zaudēja Providensas "Bruins" komandai.

Bridžportas komandas vārtus sargāja Gudļevska konkurents Kristofers Gibsons, kurš atvairīja 13 no 16 metieniem. "Sound Tigers" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka ceturtdien izsaukumu no AHL kluba Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Pitsburgas "Penguins" saņēma uzbrucējs Teodors Bļugers. Piektdien Bļugeram vēl neizdevās debitēt NHL, bet, iespējams, ka viņš laukumā dosies svētdien, kad "Penguins" viesosies pie Sentluisas "Blues" vienības.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 62 punktiem 46 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 53 punktiem 48 mačos ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" ar 35 punktiem 46 cīņās ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā Sanhosē "Barracuda" ar 47 punktiem 44 mačos ir septītā starp astoņām vienībām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!