Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Rezultatīvais latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers pirmdien jau trešo reizi neilgā laikā tika izsaukts uz Nacionālo hokeja līgu (NHL) un centīsies sagaidīt savu debiju Sanhosē "Sharks" vienībā, vēsta klubs.

Pirmo reizi karjerā Balcers uz "Sharks" tika izsaukts 11.februārī, taču pāris dienas vēlāk atgriezās Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Sanhosē "Barracuda", kurā viņš šosezon spēlē. Otro reizi izsaukumu uz "Sharks" viņš saņēma aizvadītajā ceturtdienā, taču nedaudz vairāk nekā diennakti vēlāk atkal atgriezās "Barracuda" rīcībā, piedaloties divos mačos.

Savukārt pirmdien Balcers, tāpat kā aizsargs Pols Martins, vēlreiz saņēma izsaukumu uz "Sharks", kas savukārt traumēto hokejistu sarakstā pirmdien ievietoja uzbrucējus Džoelu Vordu un Tomāšu Hertlu.

"Sharks" komanda devusies četru izbraukuma spēļu sērijā, nākamo maču otrdien aizvadot pret Sentluisas "Blues", pēc tam viesojoties arī pie Nešvilas "Predators", Čikāgas "Blackhawks" un Minesotas "Wild" klubie.

Šosezon 20 gadus vecais Balcers, kuram šī ir debijas sezona AHL čempionātā, 47 spēlēs guvis 14 vārtus un atdevis 19 rezultatīvas piespēles, būdams rezultatīvākais Sanhosē "Barracuda" kluba rindās. Tāpat viņš ir 13.rezultatīvākais līgas jaunpienācējs.

Balceru 2015.gada draftā "Sharks" izvēlējās ar kopējo 142.numuru. Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kuras rindās regulārā čempionāta 66 spēlēs guva 40 vārtus un veica 37 rezultatīvas piespēles.

Latvietis tika atzīts par WHL Rietumu konferences labāko debitantu.

Savukārt jūlijā latviešu uzbrucējs parakstīja trīs gadu debitanta līgumu.

Balcers pirms tam savas hokejista prasmes slīpēja Norvēģijā, bet 2015. un 2016.gadā viņš Stavangeras "Oilers" rindās tika kronēts par šīs valsts čempionu.

Balcers pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases, bet pieaugušo valstsvienībā viņš vēl nav debitējis.

"Sharks" ar 72 punktiem 59 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Kā vēstīts, uz Pitsburgas "Penguins" izsaukts latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, bet viņš vēl nav debitējis NHL, sešos pēdējos "Penguins" mačos paliekot rezervē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!