Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA
Baltkrievijas hokeja izlases galvenā trenera amatā iecelts Andrejs Sidorenko, kas ar valstsvienību strādāja 90. gados, paziņojusi Baltkrievijas Hokeja federācija.

Līgums ar treneri noslēgts uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt, un viņa galvenais uzdevums ir atgriezt Baltkrieviju elites divīzijā.

Kā zināms, šā gada pasaules čempionātā baltkrievi kanādieša Deiva Lūisa un Sergeja Puškova vadībā pirmo reizi 15 gadu laikā izkrita no elites divīzijas un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā.

Sidorenko bija pirmais Baltkrievijas hokeja izlases treneris, kad valsts ieguva neatkarību pagājušā gadsimta 90. gados. Šajā amatā Sidorenko pavadīja trīs gadus, aizvedot baltkrievus līdz B grupai 1996. gadā.

59 gadus vecais speciālists dzimis Krievijā, Čeļabinskas rajonā, pārstāvējis PSRS junioru izlasi 1979. gada pasaules čempionātā, izcīnot zelta medaļu. Pēc tam viņš pārcēlās uz Minsku, kur pēc spēlētāja karjeras beigām 1992. gadā iesāka strādāt par treneri.

2004./2005. gada sezonā Sidorenko vadīja Polijas izlasi un vietējo klubu Osvecimas "Unia". Trenerim ir pieredze darbā arī vadošajos Krievijas klubos kā Maskavas "Spartak", Čeļabinskas "Traktor" un Habarovskas "Amur". Viņa pēdējā darbavieta pirms Baltkrievijas izlases bija Penzas klubā "Dizel".

Par Baltkrievijas U20 izlases treneri iecelts Dmitrijs Kravčenko. Tāpat kā pieaugušo izlase, arī baltkrievu juniori šogad izkrita no elites divīzijas un nākamgad kopā ar Latviju, Vāciju, Franciju, Austriju un Norvēģiju cīnīsies par atgriešanos tajā.

Kravčenko būs Sidorenko asistents Baltkrievijas izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!