Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu uzņēmējs, bijušais Teksas MLB beisbola kluba "Rangers" līdzīpašnieks Čaks Grīnbergs gatavojas iegādāties nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubu Karolīnas "Hurricanes", ziņo "Bloomberg".

"Hurricanes" iegāde Grīnbergam izmaksās pusmiljardu dolāru (444 miljonus eiro), lai gan respektablais izdevums "Forbes" šo klubu novērtējis uz 230 miljoniem dolāru, kas ir zemākais rādītājs starp visiem NHL klubiem.

Jaunais īpašnieks negrasās klubu pārcelt uz citu pilsētu, saglabājot to Ziemeļkarolīnā un plānojot piesaistīt klubam vietējos investorus.

Šā gada sākumā pašreizējais "Hurricanes" īpašnieks Pīters Karmanoss apstiprināja, ka joprojām vēlas pārdot klubu, kas viņam pieder kopš 1994. gada, kad vēl bāzējās Hartfordā un saucās "Whalers".

Savu pirmo un pagaidām vienīgo Stenlija kausu Kaorlīnas "Hurricanes" izcīnīja 2006. gadā, un kopš tā laika tikai vienreiz spēja iekļūt "play off". Aizvadītā sezona Karolīnas klubam bija īpaši neveiksmīga, un tika sasniegts apmeklējuma antirekords līgā - vidēji 11 776 skatītāji spēlē.

Savas "Rangers" akcijas Grīnbergs pārdeva 2011. gadā, bet viņam joprojām pieder trīs zemāku līgu beisbola klubi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!