Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībai Čikāgas "Blckhawks" ir raksturs, pēc uzvaras Stenlija kausa izcīņas finālsērijas mačā pār latvieša Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Bostonas "Bruins" komandu atzinis viens no Čikāgas kluba līderiem Patriks Šarps.

Kā ziņots, "Blackhawks" komanda trešdien Stenlija kausa finālsērijas ceturtajā spēlē izbraukumā spraigā cīņā ar 6:5 pagarinājumā pieveica "Bruins", sērijā līdz četrām uzvarām panākot izlīdzinājumu 2-2.

"Šī bija ļoti svarīga spēle, tāpēc ir patīkami uzvarēt. Nekad neesmu šaubījies, ka mūsu komandai ir raksturs," sacījis Šarps. "Zinājām, ka pratīsim šo sēriju izlīdzināt. Pāris dienas iepriekš runājām, ka jādodas uz vārtiem un jācenšas pārspēt pretinieku vārtsargs arī "netīrā" veidā."

Savukārt uzvaras vārtu autors Brents Sībruks izteicies, ka pagarinājumā viņam radās teicama izdevība, ko arī izmantojis. "Šī bija viena no tām spēlēm, kad komandām izdodas gūt daudz vārtu. Mums izdevās "Bruins" vārtsargu somu Tūku Rasku pārspēt pēc atlēkušo ripu izcīnīšanas, turklāt ir patīkami tik bieži raidīt ripas viņa sargātajos vārtos."

"Visi puiši smagi cīnījušies ne tikai pēdējās spēles, bet visu izslēgšanas spēļu laiku. Nav nozīmes, kurš gūst vārtus, pašlaik svarīgākais ir uzvarēt. Protams, ir lieliski panākt komandai uzvaru papildlaikā, taču dienas beigās tā tik un tā paliek uzvara. Atliek gūt panākumus vēl divās spēlēs," turpināja Sībruks.

Tikmēr "Bruins" galvenais treneris Klods Žiljēns pateicās saviem spēlētājiem par cīņas sparu, taču, pēc viņa domām, komanda neesot nospēlējusi to labāko spēli.

"Šodien cīnījāmies smagi - atspēlējāmies un panācām papildlaiku. Tomēr ne vienmēr spējām pieņemt tos labākos lēmumus, kā arī nepārvaldījām ripu tik labi, cik vajadzētu. Daudzās situācijās spēlējām viduvēji, un šādā līmenī tas nav piedodams. Ceru, ka spēlētājus šī neveiksme darīs izsalkušākus nākamajai spēlei," sacījis Žuljēns.

"Šis bija laiks, kad atstāt neveiksmīgās spēles aiz muguras," izteicies "Blackhawks" hokejists Džonatans Tēvss, kurš minētajā spēlē guva vienus vārtus. "Bija prieks redzēt, ka ripa tik bieži šķērso vārtu līniju. Esam droši, ka spējam labāk darboties aizsardzībā, tāpēc izmantosim iegūto pārliecību, lai uzvarētu nākamo spēli."

"Bruins" vārtsargs Rasks pēc mača atklājis, ka komanda pati sev radījusi sarežģījumus. "Noslēgumā visu izšķīra vieni vārti, un "Blackhawks" tos guva. Šī nebija mūsu labākā spēle."

"Šodien abas vienības guva 11 vārtus, kas nozīmē, ka tās negrasās spēlēt aizsardzības hokeju. Šī vairāk ir uzbrukuma finālsērija, kurā komandas gaida, kad kāda no tām kļūdīsies. Šodien kļūdījāmies mēs," teicis Rasks.

Tikmēr viens no Bostonas kluba līderiem Patriss Beržerons, kurš pēdējā spēlē guva divus vārtus, atklājis, ka "Bruins" nākamajos mačos jāspēlē uzmanīgāk savā un vidējā zonā. "Tagad nepieciešams koncentrēties uz piekto spēli, jo neko ar pirmajām četrām spēlēm nav iespējams pasākt."

Finālsērijas piektā cīņa norisināsies sestdien Čikāgā, bet pēc tam duelis atgriezīsies Bostonā.

Bostonas klubs NHL finālā spēlē otro reizi trīs gadu laikā. 2011.gadā vienība spēja iegūt galveno trofeju.

Tikmēr "Blackhawks" Stenlija kausu pēdējo reizi ieguva 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!