Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas hokejists Teodors Bļugers piektdien izdarīja divas rezultatīvas piespēles un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, palīdzot Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanai tikt pie uzvaras Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē.

"Penguins" viesos ar 4:3 (2:1, 0:1, 2:1) uzvarēja Bingemtonas "Devils", tiekot pie ceturtā panākuma pēc kārtas.

Bļugers pirmā perioda beigās asistēja Tomasam Dipauli, kurš panāca 2:1 viesu labā, bet sēles 50.minūtē Edamss Džonsons pēc Latvijas hokejista piespēles "Penguins" izvirzīja vadībā ar 3:2.

Šogad Latvijas izlases debitējušais Bļugers divas reizes meta pa vārtiem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības rādītāju +2, tiekot atzīts par mača pirmo zvaigzni.

Šosezon viņš 14 spēlēs guvis divus vārtus, veicis sešas rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +3.

Tikmēr citā mačā aizsargs Kristofers Bindulis palīdzēja Hēršijas "Bears" vienībai viesos ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) uzvarēt Providensas "Bruins" vienību.

Latviešu aizsargs pa vārtiem nemeta, spēli noslēdzot ar pozitīvu lietderības rādītāju +1. Bundulis šosezon piecos mačos "Bears" rindās ar rezultativitāti nav izcēlies.

Uzvarētājiem divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Matiass Bo, bet "Bears" izcīnīja piekto panākumu pēdējos sešos mačos.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pie savas otrās uzvaras AHL čempionātā tika talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, kurš palīdzēja Klīvlendas "Monsters" komandai mājās ar rezultātu 5:3 apspēlēt Milvoki "Admirals".

Līgas kopvērtējumā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda ar 23 punktu 14 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur Hēršijas "Bears" vienība ar 18 punktiem 17 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā, bet vēl vienu vietu zemāk ar 14 punktiem 14 mačos ir Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers".

Tikmēr Centrālajā divīzijā Klīvlendas "Monsters" ar 15 punktiem 13 cīņās ieņem otro pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā sestā ar 11 punktiem 12 mačos ir uzbrucēja Rūdolfa Balcera Sanhosē "Barracuda" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!