Foto: penguins.nhl.com

Latviešu uzbrucēji Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers piektdien neglāba savas komandas no zaudējumiem Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs.

Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas"Penguins" viesos ar rezultātu 2:5 (0:3, 1:0, 1:2) zaudēja Sirakjūsas "Crunch" vienībai.

Bļugers šajā mačā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Latvijas izlases uzbrucējs Bļugers šosezon 16 spēlēs guvis divus vārtus, veicis sešas rezultatīvas piespēles un nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Tikmēr Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" izbraukumā ar 0:3 (0:3, 0:0, 0:0) atzina Ontario "Reign" pārākumu.

Balcers šajā mačā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Balceram šosezon 16 spēlēs ir vieni gūti vārti, desmit rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -5.

Savukārt vārtsargs Kristers Gudļevskis palika uz rezervistu soliņa, bet viņa pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" savā laukumā ar rezultātu 7:3 (2:1, 2:2, 3:0) apspēlēja Hartfordas "Wolf Pack". Bridžportas vienības vārtos Kristofers Gibsons atvairīja 18 no 21 pretinieku raidījuma.

Ziņots, ka talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks piektdien cieta zaudējumu AHL spēlē.

Viņa pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" mājās ar 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) zaudēja Teksasas "Stars" komandai, bet Kivlenieks atvairīja 25 no 28 metieniem, jo pēdējo ripu pretinieki raidīja jau tukšos laukuma saimnieku vārtos.

Patlaban 21 gadu vecais Kivlenieks, kuram šī ir debijas sezona profesionālajā hokejā, "Monsters" rindās šosezon septiņos mačos izcīnījis divas uzvaras, vidēji savos vārtos ielaižot 2,7 vārtus un atvairot 89,6% metienu.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas Kivlenieks tika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolumbusas "Blue Jackets", bet pēc dienas viņš atgriezies AHL. Šis izsaukums bija formāls, jo "Blue Jackets" vēlējās savam otrajam numuram Jūnasam Korpisalo no Somijas dot spēļu praksi, tādēļ viņš uz vienu maču tika nosūtīts uz AHL.

Līgas kopvērtējumā "Penguins" ar 25 punktiem 16 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur vārtsarga "Sound Tigers" ar 20 punktiem 17 mačos ir ceturtā, bet Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears" vienība ar 18 punktiem 19 spēlēs atrodas sestajā pozīcijā.

Tikmēr Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 18 punktiem 16 cīņās ieņem ceturto pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā sestā ar 15 punktiem 16 mačos ir "Barracuda" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!