Foto: AP/Scanpix

Latviešu centra uzbrucēju Teodoru Bļugeru Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju izvēles drafta ceremonijā sestdien otrajā kārtā ar kopējo 52.numuru izvēlējās Pitsburgas "Penguins" komanda.

Līdz ar to Bļugers kļuvis par trešo visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā.

Zīmīgi, ka NHL pirmsdrafta prognozēs tika minēts, ka latvietis tiks izvēlēts vien drafta 3.-5.kārtā, līdz ar to 52.numurs ir visai negaidīts.

17 gadus vecais Bļugers pagājušajā sezonā spēlēja "Shattuck-St. Marys" vidusskolā ASV, bet pagājušajā gadā viņu Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) draftā piektajā kārtā ar septīto numuru izvēlējās Sūsitijas "Musketeers" komanda.

Aizvadītajā sezonā Bļugers "Shattuck-St. Marys" komandas rindās 51 spēlē guva 24 vārtus un veica 64 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, piektdien Bufalo "Sabres" vienība ar augsto 14.numuru pirmajā kārtā izvēlējās latviešu hokeja talantu Zemgu Girgensonu.

Girgensons kļuva par pirmo latvieti, kurš izvēlēts NHL drafta pirmajā kārtā.

Tāpat Girgensons kļuva par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā. Līdz šim visaugstāk 1991.gadā tika izvēlēts Sandis Ozoliņš, kuru otrajā kārtā ar kopējo 30.numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks" komanda.

Iepriekš ilgstoši tika uzskatīts, ka hokejists nākamajā gadā noteikti dosies uz Vermontas universitāti, kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā. Tomēr neilgi pirms drafta Girgensons atzina, ka pastāv iespēja, ka viņš jau rudenī būs NHL.

Aizvadītajā sezonā Girgensons spēlēja USHL komandā Dubjūkas "Fighting Saints", kur regulārajā čempionātā 49 spēlēs guva 24 vārtus un veica 31 rezultatīvu piespēli, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko hokejistu.

Jāpiebilst, ka pēdējā reize, kad viena NHL drafta laikā tika izvēlēti divi Latvijas hokejisti, bija 2006.gadā, kad tika izvēlēti Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda.

"Penguins" hokejisti aizvadītajā sezonā nepārvarēja NHL Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu. Savukārt "Sabres" regulārā čempionāta Austrumu konferencē ieņēma devīto vietu, neiekļūstot izslēgšanas cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!