Foto: hcgomel.by

Latviešu uzbrucējs Edijs Brahmanis Baltkrievijas hokeja virslīgas pusfinālā sestdien piedalījās mačā ar sešiem pagarinājumiem, kas kļuva par vienu no garākajām cīņām hokeja vēsturē.

Pusfināla sērijas pirmajā mačā "Gomeļ" komanda ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) savā laukumā piekāpās Minskas "Junostj". Uzvaras vārtus viesi guva pēc spēlētām 165 minūtēm un 11 sekundēm, turklāt cīņas gaitā pārsvars piederēja "Gomeļ" komandai, kas metienu attiecībā atradās vadībā ar 108:67.

Mačs sākās plkst.17, bet noslēdzās neilgi pirms pusdivpadsmitiem vakarā. Visu laiku garākā spēle Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tika aizvadīta 1936.gadā, kad Detroitas "Red Wings" pieveica Monreālas "Maroons" ar 1:0 dueļa 177.minūtē, bet otrā garākā spēle bijusi nedaudz īsāka par sestdien Baltkrievijā aizvadīto.

Brahmanis šajā mačā protokolā izcēlās ar 15 metieniem pa vārtiem, kas bija lielākais skaits starp visiem hokejistiem, un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Sērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Nākamais duelis gaidāms jau svētdien.

Kā ziņots, regulārajā sezonā Brahmanis kļuva par Baltkrievijas čempionāta labāko vārtu guvēju. Šīs sezonas 50 spēlēs pašlaik 31 gadu vecais Brahmanis izcēlās ar 34 vārtu guvumiem un 18 rezultatīvām piespēlēm. Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā latvietis ierindojās piektajā vietā, bet starp vārtu guvējiem viņš kļuva par labāko.

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva čehs Jakubs Černijs no Minskas "Junostj" komandas, kurš 54 spēlēs guva 28 vārtus un izpildīja 32 rezultatīvas piespēles.

Iepriekš Brahmanis par čempionāta labāko vārtu guvēju bija kļuvis arī 2008./2009.gada sezonā, kad, pārstāvot Latvijas vienību "Liepājas metalurgs", izcēlās ar 31 gūto vārtu un 22 piespēlēm. Turklāt toreiz otrais ar 30 precīziem metieniem palika Andrejs Ignatovičs no ASK/"Ogre".

Regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā "Gomeļ" ar 119 punktiem 55 spēlēs izcīnīja otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no Soļigorskas "Šahtjor", bet ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 pieveica "Vitebsk" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!