Foto: hokej.zlin.cz
Brāļi Rihards un Roberts Bukarti piektdien katrs guva pa vārtiem Čehijas augstākās hokeja līgas spēlē, sekmējot viņu un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētās Zlīnas "Aukro Berani" komandas uzvaru.

"Aukro Berani" savu skatītāju priekšā ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) uzvarēja Litvīnovas "Verva" vienību.

Tieši Rihards Bukarts šī mača sestajā minūtē atklāja dueļa rezultātu, bet otrajā trešdaļā viesiem izdevās panākt izlīdzinājumu. No jauna Zlīnas vienību 46.minūtē vadībā izvirzīja Roberts Bukarts, taču pēc tam atkal "Verva" hokejistiem izdevās panākt neizšķirtu.

Uzvaru "Aukro Berani" komandai nodrošināja Pāvels Kubišs, kurš izšķirošo ripu iemeta vien 38 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Brāļiem Bukartiem sešās aizvadītajās spēlēs šie bija pirmie vārtu guvumi.

Roberts Bukarts šajā cīņā laukumā pavadīja 19 minūtes un 21 sekundi, veicot četrus metienus pa vārtiem un nopelnot neitrālu lietderības koeficientu. Savukārt Rihards Bukarts nospēlēja desmit minūtes un 35 sekundes, izpildīja divus metienus, veica vienu spēka paņēmienu un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Tikmēr Freibergs nospēlētajās 19 minūtēs un 43 sekundēs veica vienu metienu un arī bloķēja vienu pretinieku raidījumu, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Pie uzvaras tikusi arī uzbrucēja Andra Džeriņa un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas viesos ar 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) pārspēja "Olomouc".

Džeriņš laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 15 sekundēs pamanījās izpildīt sešus metienus pa vārtiem, uzvarēt 11 no 21 iemetiena un nopelnīt neitrālu lietderības koeficientu. Tikmēr Cibuļskis nospēlēja 18 minūtes un 59 sekundes, veica divus metienus un bloķēja divus sāncenšu raidījumus, arī izpelnoties neitrālu lietderības koeficientu.

Čehijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 14 punktiemsešās spēlēs ieņem Homutovas "Pirati", bet "Mountfield" ar astoņiem punktiem ir devītajā vietā, bet "Aukro Berani" ar pieciem punktiem atrodama 13.pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!