Foto: twitter.com/hokejzlin
Latvijas hokejistu Roberta Bukarta, Ralfa Freiberga un Artūra Kuldas pārstāvētie klubi piektdien vienu kārtu pirms pamatturnīra beigām nodrošināja vietu Čehijas augstākās līgas izslēgšanas spēlēs jeb "play-off".

Bukarta un Freiberga pārstāvētā Zlīnas "Aukro Berani" mājās ar rezultātu 5:2 (3:1, 0:1, 2:0) uzvarēja tiešo konkurenti Homutovas "Pirāti".

"Aukro Berani" jau pirmajā periodā ieguva divu ripu pārsvaru, bet otrās trešdaļas beigās guva vēl divus vārtus.

Freibergs šajā mačā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, asistējot Jakubam Ferencam Zlīnas komandas pirmo vārtu guvumā, bet Bukarts palika tukšā.

Aizsargs spēlēja 24 minūtes un 11 sekundes, kas bija pārliecinoši ilgākais laiks uzvarētāju rindās. Freibergs reizi meta pa vārtiem, otrajā periodā par rupjību nopelnīja abpusējo sodu, kā arī maču beidza ar pozitīvu lietderības rādītāju +2.

Tikmēr Bukarts nospēlēja 15 minūtes un 12 sekundes, reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un maču noslēdza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Šosezon Bukarts 49 spēlēs ir guvis 21 vārtus un atdevis 26 rezultatīvas piespēles, līgas labāko snaiperu, kā arī rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņemot ceturto vietu. Tikmēr Freibergs 51 spēlē izcēlies ar trim precīziem metieniem un 22 reizes asistējis partneriem.

Savukārt citā mačā Kulda un Prāgas "Sparta" savā laukumā ar 6:2 (1:1, 3:1, 2:0) uzveica "Mlada Boleslav" komandu.

Kulda, kuram šī bija vien trešā spēle Prāgas klubā, spēlēja 21 minūti un 43 sekundes, kas bija ilgākais laiks komandā. Viņš divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderību +2.

Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Čehijas izlases uzbrucējs Mihals Ržepīks.

Kulda trīs mačos "Sparta" rindās ar rezultativitāti nav izcēlies. Jau vēstīts, ka viņš Prāgas komandai pievienojās vien februārī, pirms tam visu sezonu aizvadot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Tikmēr vēl vienā mačā Oskara Cibuļska un Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas jau labu laiku iepriekš bija nodrošinājusi vietu "play-off", savās mājās ar 2:4 (0:3, 1:0, 1:1) zaudēja Jihlavas "Dukla" komandai.

Cibuļskis spēlēja 21 minūti un 15 sekundes, reizi metot pa vārtiem, bloķējot vienu metienu un izpildot vienu spēka paņēmienu, kamēr Džeriņš šim mačam nebija pieteikts.

"Mountfield" komandā abus vārtus guva Lukāšs Cingels, bet uzvarētājiem ar 2+1 izcēlās Petrs Straka.

Šosezon Džeriņš 41 spēlē guvis septiņus vārtus un atdevis 17 rezultatīvas piespēles, bet Cibuļskis 48 mačos izcēlies ar septiņiem vārtiem un desmit reizes asistējis partneriem.

Kopvērtējumā kārtu pirms regulārā čempionāta beigām līdere ar 104 punktiem 51 spēlē ir Plzeņas "Škoda", bet "Mountfield" ar 96 punktiem atrodas otrajā pozīcijā.

"Aukro Berani" ar 74 punktiem ieņem devīto pozīciju, tomēr sestā vieta ir vien divu punktu attālumā, kamēr "Sparta" ar 71 punktu ir desmitajā pozīcijā un zemāk noslīdēt vairs nevar.

Pēc regulārā čempionāta beigām 7.-10.vietu ieguvušās komandas noskaidros divas komandas, kuras iekļūs ceturtdaļfinālā, kur automātiski tiks sešas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!