Foto: F64

Latvijas hokejists Roberts Bukarts ceturtdien izpildīja divas rezultatīvas piespēles Čehijas čempionāta astotdaļfināla sērijas trešajā spēlē, palīdzot viņa pārstāvētajai "Zlin" komandai atgūt vadību summā.

Aizvadītajā cīņā "Zlin" izbraukumā ar 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 1:0) pagarinājumā uzveica Triņecas "Ocelari".

Šajā mačā Bukarts piedalījās abos savas komandas vārtu guvumos pamatlaikā - vispirms palīdzēja Petram Holīkam izvirzīt "Zlin" vadībā ar 1:0, bet vēlāk tam pašam Holīkam panākt 2:2.

Arī uzvaras vārtus pagarinājuma trešajā minūtē iemeta Holīks.

Latvijas hokejists spēlēja 16 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā izcēlās ar vienu metienu, vienu bloķētu raidījumu un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Sērijā līdz trim uzvarām "Zlin" komanda ieguvusi vadību ar 2-1, bet arī nākamā cīņa piektdien risināsies "Ocelari" laukumā. Ja sērijas uzvarētāju noteikšanai būs nepieciešams piektais mačs, tas svētdien atkal notiks "Zlin" laukumā.

Kā ziņots, pirmās divas spēles notika "Zlin" laukumā - pirmdien tieši Bukarts guva uzvaras vārtus un mājinieki svinēja panākumu ar rezultātu 2:1, savukārt otrdien Bukarts izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet "Zlin" pēcspēles metienu sērijā piekāpās ar 3:4.

Komanda, kura uzvarēs sērijā, ceturtdaļfinālā tiksies ar Prāgas "Sparta", kas regulāro čempionātu noslēdza otrajā vietā.

Jau ziņots, ka šosezon Čehijas čempionāta regulārajā turnīrā Bukarts 35 spēlēs izcēlās ar 19 gūtiem vārtiem un 12 piespēlēm, savukārt "Zlin" ar 81 punktu 52 spēlēs pamatturnīru noslēdza septītajā vietā, no pirmā sešinieka, kas izslēgšanas spēles ļautu sākt no ceturtdaļfināla, atpaliekot vien par diviem punktiem. Savukārt "Ocelari" regulāro sezonu noslēdza desmitajā pozīcijā.

Izslēgšanas spēlēs netika Jēkaba Rēdliha pārstāvētā Karlovi Vari "Energie", kas pamatturnīru noslēdza pēdējā - 14. - pozīcijā.

Turpinājumā četras vājākās pamatturnīra komandas, tostarp "Energie", saglabājot regulārajā čempionātā izcīnītos punktus, savā starpā izspēlē divu apļu miniturnīru, pēc kura divas vājākās komandas pametīs Čehijas augstāko līgu.

Šī turnīra pirmajā kārtā otrdien "Energie" ar 0:3 izbraukumā piekāpās Vitkovices "Steel", bet nākamais mačs tiks aizvadīts piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!