Foto: F64

Latvijas hokejists Roberts Bukarts piektdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli un realizēja uzvaru nesošo "bullīti" pēcspēles metienu sērijā "Zlin" komandas labā Čehijas augstākās hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē.

"Ziln" izbraukumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) uzveica "Olomouc" vienību.

Bukarts atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot "Ziln" komandai panākt neizšķirtu 1:1 mača trešā perioda ievadā.

Cīņas uzvarētājs noskaidrojās pēcspēles metienu sērijā, kur izšķirošo metienu realizēja tieši Bukarts.

Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja 16 minūtes un 36 sekundes, izdarīja sešus metienus pa pretinieku vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bukarts pārtrauca "sauso" sēriju, jo uzbrucējs iepriekšējos piecos mačos pie rezultativitātes punktiem nebija ticis.

Kā zināms, Bukartam janvāra beigās pārtrūka 12 rezultatīvo spēļu sērija, kuru viņš sāka vēl pagājušā gada nogalē. Tāpat Bukarts tika nosaukts par decembra labāko čempionāta hokejistu.

Latvijas hokejists šosezon piedalījies 31 spēlē Čehijas čempionātā, kuru laikā izcēlies ar 17 gūtiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr neveiksmi piektdien piedzīvoja latviešu aizsarga Jēkaba Rēdliha pārstāvētā Karlovi Vari "Energie" vienība, kas savās mājās ar 1:6 (0:1, 1:2, 0:3) zaudēja Homutovas "Pirati".

Rēdlihs šim mačam nebija pieteikts. "Energie" tikās pret Latvijas hokejista bijušo komandu "Pirati", kurā viņš uzsāka šo sezonu.

Aizsargs šosezon "Energie" un "Pirati" komandu rindās kopā aizvadījis 27 spēles, kurās nopelnījis trīs punktus par rezultatīvām piespēlēm.

Čempionāta kopvērtējumā "Zlin" 46 spēlēs iekrājusi 69 punktus, kas tai dod astoto pozīciju, bet "Energie" ar 44 punktiem 46 spēlēs atrodas pēdējā - 14.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!