Foto: hokej.zlin.cz

Latvijas hokejists Roberts Bukarts un "Zlīn" komanda trešdien cieta zaudējumu Čehijas čempionāta spēlē, savās mājās ar 2:3 (0:1, 0:0, 2:2) atzīstot Liberecas "Bili Tygri" vienības pārākumu.

"Zlīn" šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Bukarts šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās. Viņš spēlēja 15 minūtes un 16 sekundes, piecas reizes meta pa vārtiem, bet maču noslēdza ar negatīvu lietderības rādītāju -1.

Trešā perioda sākumā "Zlīn" panāca izlīdzinājumu 1:1, taču nākamo 72 sekunžu laikā paši ielaida divas ripas, pēc tam otro reizi vairs neatspēlējoties.

Latvieša pārstāvētā komanda cieta otro zaudējumu pēc kārtas, bet pirms tam tai bija trīs uzvaru sērija.

Šosezon Bukarts 31 spēlē guvis 13 vārtus un 11 reizes asistējis partneriem, ar 24 punktiem būdams kluba rezultatīvākais spēlētājs, bet visas līgas labāko punktu guvēju sarakstā viņš ieņem 15. vietu.

Tikmēr Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" patlaban atrodas Davosā, Šveicē, kur piedalās prestižajā Špenglera kausa izcīņā. "Mountfield" apakšgrupā divās aizvadītās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un ceturtdien spēlēs ceturtdaļfinālā, bet Džeriņš turnīrā ir izcēlies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas čempionāta līdere ar 69 punktiem 33 mačos ir Triņecas "Očelari", "Mountfield" ar 53 punktiem 32 spēlēs ieņem sesto vietu, savukārt "Zlīn" ar 38 punktiem 33 mačos ir 12. pozīcijā 14 komandu vidū.

Bukarts "Zlīn" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja KHL Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!