Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Roberts Bukarts svētdien turpināja savu rezultatīvo sēriju, divas reizes asistēja partneriem un palīdzēja "Zlin" komandai izcīnīt uzvaru Čehijas augstākās hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē.

Bukarts piekto spēli pēc kārtas tika pie rezultativitātes punktiem, bet "Zlin" mājās ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) uzvarēja Libereces "Bili Tygri".

Latvijas hokejists spēles 29. minūtē skaitliskajā vairākumā palīdzēja Tomāšam Žižkam atklāt rezultātu, bet 48. minūtē viņš asistēja Robertam Rīčkam, kurš guva uzvaras vārtus, nodrošinot 2:1.

Bukarts nospēlēja tieši 20 minūtes, reizi meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficentu +1.

Latvijas hokejists ar rezultativitāti izcēlies 11 no pēdējām 12 savas komandas spēlēm, kurās kopā savācis astoņus vārtus un astoņas rezultatīvas piespēles. Spēlētājs tika nosaukts par decembra labāko čempionāta hokejistu.

Kopā šosezon aizvadītajās 22 Čehijas čempionāta spēlēs Bukarts izcēlies ar 12 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr četru zaudējumu sēriju pārtrauca un pie pirmā panākuma šajā gadā tika latviešu aizsarga Jēkaba Rēdliha pārstāvētā Karlovi Vari "Energie", kas savās mājās ar 4:3 (2:2, 2:1, 0:0) uzvarēja vēl vienu čempionāta pastarīti Litvīnovas "Verva".

Rēdlihs spēlēja 21 minūti un 58 sekundes, bloķēja divus metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības rādītāju +2.

Čempionāta kopvērtējumā "Zlin" 37 spēlēs iekrājusi 51 punktu, kas tai dod devīto pozīciju, bet "Energie" ar 39 punktiem atgriezās pirmspēdējā 13.vietā, apsteidzot Litvīnovas klubu, kam ir par punktu mazāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!