Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokejists Roberts Bukarts trešdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, tomēr viņa pārstāvētā "Zlin" komanda ar zaudējumu iesāka Čehijas čempionāta ceturtdaļfināla sēriju.

"Zlin" ar 3:4 (0:2, 1:1, 1:1) viesos piekāpās Prāgas "Sparta" vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Bukarts ar rezultatīvu piespēli izcēlās otrā perioda vidū, kad viņa komandas biedrs Roberts Ržīčka panāca 1:2. Turpinājumā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet trešās trešdaļas 13.minūtē latviešu uzbrucējs atstāja savu komandu mazākumu, un "Zlin" ielaida vēl vienus vārtus, nonākot iedzinējos ar 2:4. Trīs sekundes līdz finālsvilpei Zlīnas hokejisti vienus vārtus atguva, tomēr piedzīvoja zaudējumu ar 3:4.

Bukarts šajā mačā laukumā bija 12 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa Denija Teilora sargātajiem vārtiem. Tāpat viņam viens spēka paņēmiens un četras soda minūtes. Spēli Bukarts noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Ceturtdien Prāgā norisināsies ceturtdaļfināla sērijas otrā spēle.

Kā zināms, astotdaļfinālā sērijā līdz trim uzvarām "Zlin" ar 3-2 pieveica Triņecas "Ocelari".

Šīs sērijas piecos mačos Bukarts izcēlās ar vieniem gūtajiem vārtiem, kas turklāt bija uzvaru nesošie pirmajā mačā, un trim rezultatīvām piespēlēm.

Jau ziņots, ka šosezon Čehijas čempionāta regulārajā turnīrā Bukarts 35 spēlēs izcēlās ar 19 gūtiem vārtiem un 12 piespēlēm, savukārt "Zlin" ar 81 punktu 52 spēlēs pamatturnīru noslēdza septītajā vietā, no pirmā sešinieka, kas izslēgšanas spēles ļautu sākt no ceturtdaļfināla, atpaliekot vien par diviem punktiem. Savukārt "Sparta" regulāro sezonu noslēdza otrajā pozīcijā.

Izslēgšanas spēlēs netika Jēkaba Rēdliha pārstāvētā Karlovi Vari "Energie", kas pamatturnīru noslēdza pēdējā - 14. - pozīcijā.

Četras vājākās pamatturnīra komandas, tostarp "Energie", saglabājot regulārajā čempionātā izcīnītos punktus, savā starpā izspēlē divu apļu miniturnīru, pēc kura divas vājākās komandas pametīs Čehijas augstāko līgu. Energie" komandai vairs nav cerību iekļūt atpalicēju turnīra labāko divniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!