Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts piektdien Čehijas augstākās līgas čempionāta spēlē guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, jau ceturtajā mačā pēc kārtas tiekot pie rezultativitātes punktiem.

Tiesa, Bukarta rezultativitāte nepalīdzēja Zlīnas komandai tikt pie panākuma, jo tā viesos ar 4:5 (1:3, 3:1, 0:1) zaudēja "Mlada Boleslav" vienībai.

Bukarts 23.minūtē guva "Zlin" otros vārtus, panākot rezultātu 2:4, bet septiņs minūtes vēlāk viņš asistēja arī sava kluba trešajā vārtu guvumā.

"Zlin" pēc pirmā perioda zaudēja ar 1:3, pēc tam ielaida arī ceturtos vārtus, tomēr līdz otrajam pārtraukumam spēja panākt izlīdzinājumu. Tomēr cīņas 46.minūtē Tomāš Hika nodrošināja laukuma saimniekiem uzvaru.

Bukarts spēlēja 17 minūtes un 55 sekudnes, pirmajā periodā nopelnīja divas soda minūtes, kuras pretinieki pārvērta vārtu guvumā. Viņš četras reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli beidza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Bukarts šosezon Čehijā četros mačos ir guvis trīs vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles, šobrīd esot septītais rezultatīvākais spēlētājs līgā. Viņš vismaz vienu rezultativitātes punktu ir nopelnījis katrā no četriem mačiem.

Zaudējumu cieta arī Latvijas valstsvienības uzbrucēja Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrāloves "Mountfield", kas viesos ar 2:3 (0:1, 2:2, 0:0) atzina Vītkovices "Ridera" pārākumu.

Džeriņš ar rezultativitāti neizcēlās, spēlēja 19 minūtes un 46 sekundes, kas bija viens no lielākajiem laikiem komandā, reizi meta pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja astoņos no 20 iemetieniem. Uzbrucējs dueli noslēdza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Šosezon Džeriņam četros mačos ir viena rezultatīva piespēle.

Bukarts "Zlin" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Ar četrās spēlēs izcīnītiem sešiem punktiem "Zlin" kopvērtējuma tabulā ieņem sesto vietu, kamēr "Mountfield" ar četriem punktiem ir desmitajā pozīcijā starp 14 turnīra komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!