Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa otrās kārtas sestajā spēlē pirmdien, 8. maijā, Vašingtonas "Capitals" viesos ar 5:2 (1:0, 1:0, 3:2) negaidīti pārliecinoši pieveica Pitsburgas "Penguins", sērijā līdz četriem panākumiem izlīdzinot rezultātu 3-3.

"Capitals" komanda sērijā bija nonākusi zaudētājos ar 1-3, bet tagad panākusi izšķirošo maču šajā duelī. Ja 10. maijā "Capitals" savās mājās gūs arī ceturto uzvaru, tad Vašingtonas komanda kļūs par 29. vienību visā NHL vēsturē, kas spējusi uzvarēt sēriju pēc nonākšanas iedzinējos ar 1-3.

"Pneguins" un "Capitals" pāra uzvarētājs Stenlija kausa pusfinālā tiksies ar Ņujorkas "Rangers" vai Otavas "Senators". Šo komandu duelī pagaidām ar 3-2 vadībā ir "Senators".

Lai gan "Penguins" fani gaidīja Pitsburgas hokejistu uzvaru savu līdzjutēju priekšā, negaidīti visu maču dominēja "Capitals", nedodot mājiniekiem cerības uz panākumu. Pirmajā periodā "Capitals" izmantoja "Penguins" kapteiņa Sidnija Krosbija noraidījumu, un Tīdžejs Ošī panāca 1:0. Otrajā periodā Andrē Burakovskis pie apmales pēc spēka paņēmiena atņēma pretinieku zonā ripu, tika līdz vārtiem un pamanījās tuvējā stūrī pārspēt "Penguins" vārtu vīru Marku Andrē Flerī.

Trešā perioda pirmajā minūtē Niklass Bakstrēms palielināja viesu pārsvaru līdz 3:0, pēc tam trešdaļas vidū Džons Karlsons un Burakovskis panāca jau 5:0. Neilgi pirms mača beigām Džeikam Genzelam un Jevgeņijam Malkinam izdevās divus vārtus atgūt, tomēr mača liktenis jau bija izšķirts un "Penguins" nespēja saasināt cīņu par uzvaru mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!