Foto: Reuters/Scanpix
Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālsērijas otrajā spēlē svētdien piedzīvoja Vašingtonas "Capitals" komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā latviešu speciālists Artūrs Irbe.

Aizvadītajā mačā "Capitals", kas regulārajā čempionātā bija konferences spēcīgākā vienība, savā laukumā ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Tampabejas "Lightning" komandai.

"Capitals" komanda izlīdzinājumu panāca tikai minūti pirms pamatlaika beigām, kad precīzi meta krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, bet uzvaras vārtus pagarinājuma septītajā minūtē guva Vensāns Lekavaljē, kuram tas bija otrais precīzais metiens šajā spēlē.

Vēl vienus vārtus "Lightning" rindās guva Martēns Senluī, kurš ir viens no pretendentiem uz NHL Hārta balvu, kas pienākas sezonas vērtīgākajam spēlētājam, bet "Capitals" komandā reizi precīzs bija arī Brūks Leičs.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Lightning" komanda izvirzījās vadībā ar 2-0, turklāt nākamās divas spēles tiks aizvadītas Tampabejā.

Regulārajā čempionātā "Capitals" komanda 82 spēlēs izcīnīja 107 punktus, Austrumu konferences kopvērtējumā ieņemot pirmo vietu, kamēr "Lightning" ar 103 punktiem ierindojās piektajā pozīcijā.

Otrajā Austrumu konferences pusfināla sērijā pašlaik savainotā latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" vienība ar 0-1 zaudē Bostonas "Bruins" komandai.

Tikmēr Rietumu konferences pusfinālsērijas otrajā mačā svētdien Sanhosē "Sharks" komanda ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) savā laukumā pieveica Detroitas "Red Wings", sērijā panākot 2-0.

Šajā mačā uzvarētājiem vārtus guva Īans Vaits un Niklass Valins, bet "Red Wings" rindās vienīgo precīzo metienu izpildīja Henriks Zeterbergs.

Jau vēstīts, ka otrajā Rietumu konferences pusfinālsērijā starp regulārā čempionāta spēcīgākā vienību Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" komandu šobrīd rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!