Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Cibuļskis svētdien guva savus pirmos vārtus šīs sezonas Čehijas augstākās hokeja līgas čempionātā.

Tiesa, par spīti Cibuļska vārtu guvumam viņa un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" izbraukumā ar 1:3 (1:0, 0:0, 0:3) piekāpās "Olomouc" hokejistiem.

Tieši Cibuļskis astotajā minūtē atklāja šīs spēles rezultātu, bet trešajā periodā "Olomouc" guva trīs bezatbildes vārtus un nodrošināja uzvaru.

Cibuļskis šajā mačā laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 46 sekundēs veica piecus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Aizsargs šosezon 18 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Savukārt Bičevskis svētdien nospēlēja 22 minūtes un 31 sekundi, pa šo laiku metienus pa vārtiem neizpildot, bet uzvarot astoņos no 13 iemetieniem un nopelnot negatīvu lietderību -1.

Tikmēr citā svētdienas mačā uzvaru guva uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", kas savā laukumā ar 5:3 (0:2, 4:0, 1:1) uzvarēja Libereces "Bīlī Tigrši", svinot trešo uzvaru pēc kārtas.

Bukarts šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Galviņš laukumā pavadīja 21 minūti un 27 sekundes, pa šo laiku bloķējot četrus sāncenšu raidījumus un izpelnoties pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Vēl vienā svētdienas Čehijas čempionāta mačā zaudējumu piedzīvoja aizsarga Ralfa Freiberga un uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani", kas savu skatītāju priekšā ar 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) piekāpās Karlovi Vari "Energie".

Freibergs šajā mačā nospēlētajās 18 minūtēs un 32 sekundēs veica divus metienus pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Savukārt Kulda nospēlēja 13 minūtes un 26 sekundes un pa šo laiku veica trīs metienus pa vārtiem, zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, un nopelnīja negatīvu lietderību -3.

Čehijas čempionāta vadībā ar 33 punktiem 18 spēlēs ir Prāgas "Sparta", kamēr pa 31 punkta iekrājušas "Mountfield" ar 31 punktu ir trešā

31 punktu 16 spēlēs ir Liberecas "Bili Tygri", kamēr vēl tikpat punktus 17 dueļos iekrājušas "Bīlī Tigrši" un "Mountfield". Piektā ar 29 punktiem 17 spēlēs ir "Ocelārži", bet "PSG Berani" ar 24 punktiem ierindojas desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!