Foto: spartak.ru

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, kas viņa un vēl viena uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Spartak" ļāva tikt pie uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā.

"Spartak" viesos ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas ir Daugaviņa bijušais klubs.

Šīs spēles rezultātu jau astotajā minūtē atklāja "Spartak" hokejists Jaroslavs Kosovs, tomēr tikai pēc trim minūtēm Pāvels Makarenko panāca 1:1. Tiesa, tikai 25 sekundes vēlāk Maskavas komandai vadību atguva Mihails Grigorjevs, kuram to izdarīt palīdzēja arī Daugaviņš, veikdams rezultatīvu piespēli.

Spēles rezultāts turpinājumā nemainījās ilgu laiku, bet cīņas 52.minūtē Daugaviņš veica skaistu reidu uz pretinieku vārtiem un panāca 3:1, turklāt ar šādu rezultātu mačs arī noslēdzās.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 19 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, uzvarēja desmit no 15 iemetieniem un nopelnīja divas soda minūtes. Šosezon uzbrucējs 17 spēlēs guvis četrus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Karsums šai spēlei nebija pieteikts.

Savukārt zaudējumu cietusi vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kas izbraukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Nižņekamskas "Ņeftehimik".

Kalniņš šajā spēlē palika rezervē, bet viņa konkurents par vietu vārtos, amerikānis Raiens Zapolskis atvairīja 22 no 24 metieniem.

Tikmēr vēl vienā mačā trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Kazaņas "Ak Bars", kas savā laukumā ar 5:1 (2:0, 2:1, 1:0) pieveica "Soči" hokejistus.

Rietumu konferences vadībā ar 28 punktiem 17 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par diviem punktiem atpaliek 16 mačus aizvadījusī Sanktpēterburgas SKA. Tālāk ar 25 punktiem 16 spēlēs ir "Jokerit", bet sesto vietu ar 17 punktiem 17 dueļos ieņem "Spartak". Astotā ar 13 punktiem 16 dueļos ir Rīgas "Dinamo", bet tikpat punkti 17 spēlēs ir arī pozīciju zemāk esošajai Maskavas "Dinamo", kurā spēlē Miks Indrašis, kamēr Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" ir desmitā ar 12 punktiem 17 cīņās.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir maksimāli iespējamie 34 punkti 17 mačos, bet 27 punkti ir Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr devītajā vietā ar 16 punktiem 16 dueļos ir Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!