Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš potenciālo došanos uz ledus Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālā uzskata par vienu no savām karjeras iespējām un piektdien viņš izbaudījis katru uz ledus pavadīto sekundi.

Kā ziņots, dodoties laukumā arī Daugaviņam, par pirmo šīs sezonas NHL finālisti piektdien kļuva Bostonas "Bruins" komanda, kas Austrumu konferences finālsērijas ceturtajā mačā ar rezultātu 1:0 pieveica Pitsburgas "Penguins" hokejistus. Sērijā līdz četrām uzvarām "Bruins" spēcīgi nokomplektēto "Penguins" komandu sagrāva ar rezultātu 4-0.

Daugaviņš, kurš nebija spēlējis vairāk nekā mēnesi, kā jau gaidīts, šajā mačā aizstāja kāju salauzušo Gregoriju Kempbelu.

"Jūtos labi, izbaudīju katru sekundi uz ledus. Centos spēlēt vienkārši, jo kādu laiku nebiju spēlējis, un tas palīdzēja," pēc mača vietējiem žurnālistiem teica latvietis. "Šī ir viena no manas karjeras iespējām, tāpēc jāparāda, ka varu spēlēt par visiem 100%. Šāda iespēja jāizmanto, jo tādas var vairs nebūt. Centos spēlēt gudri un smagi strādāt."

Spēles otrajā trešdaļā pēc latvieša metiena ripa trāpīja pa pretinieku vārtu stabu, tomēr Daugaviņš atzina, ka par to daudz nepārdzīvo, jo galvenā ir komandas uzvara.

"Mums ir četras lieliskas maiņas. Pretiniekiem nav viegli, ja vienmēr pieci puiši ir gatavi atņemt ripu. Mēs to parādījām un tā jāturpina," Daugaviņš stāstīja par "Bruins" komandu, gaidāmo spēlēšanu NHL finālā nosaucot par sapņa piepildījumu.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā latvietis nospēlēja sešas minūtes un 46 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vienīgos vārtus mačā pēc spēlētām piecām minūtēm trešajā trešdaļā guva aizsargs Edams Makveids, kurš precīzs bija pēc tam, kad saņēma ripu uzreiz pēc ieslidošanas pretinieku zonā. Šis viņam bija tikai otrais precīzais raidījums Stenlija kausa karjerā.

"Bruins" vārtsargs Tūka Rasks šajā mačā atvairīja visus 26 pretinieku metienus, bet sērijas četrās cīņās tika galā ar 134 no 136 raidījumiem.

Rietumu konferences finālsērijā pašlaik Čikāgas "Blackhawks" ar 3-1 uzvar pašreizējos Stenlija kausa ieguvējus Losandželosas "Kings". Nākamais mačs tiks aizvadīts sestdien Čikāgā.

Bostonas klubs NHL finālā spēlēs otro reizi trīs gadu laikā. 2011.gadā vienība spēja iegūt galveno trofeju.

Savukārt Latvijas hokejisti iepriekšējo reizi finālsērijā sacentās 2010.gadā, kad Filadelfijas "Flyers" komanda ar Oskaru Bārtuli ierindā sešos mačos piekāpās "Blackhawks".

Vēl šajā tūkstošgadē Latvijas hokejisti NHL finālā spēlējuši 2002.gadā, kad Artūrs Irbe līdz kausam nespēja aizvest Karolīnas "Hurricanes" vienību. Toreiz sezonas pirmo pusi šajā klubā aizvadīja arī vēl viens latvietis Sandis Ozoliņš.

Tieši aizsargs Ozoliņš ir vienīgais latvietis, kurš 1996.gadā ar Kolorādo "Avalanche" komandu spējis virs savas galvas celt Stenlija kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!