Foto: AP/Scanpix/LETA

Lasvegasas "Golden Knights" ir kļuvusi par pirmo komandu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) 100 gadu vēsturē, kas savu debijas sezonu līgā iesākusi ar trim uzvarām pēc kārtas.

Pirmās divas spēles "zelta bruņinieki" aizvadīja izbraukumā, vispirms ar 2:1 pārspējot Dalasas "Stars", pēc tam ar 2:1 pagarinājumā Arizonas "Coyotes".

Savā pirmajā mājas spēlē otrdien Lasvegasas klubs otro reizi četru dienu laikā pārspēja "koijotus", ar 5:2 viņus uzvarot arī savā laukumā.

Vēsturiskos pirmos vārtus Lasvegasas arēnā guva Tomass Noseks mača trešajā minūtē, bet pirmā perioda vidū rezultāts jau bija 4:0 mājinieku labā. Ceturtos vārtus "Golden Knights" labā guva Džeimss Nīls, realizējot pirmo skaitlisko vairākumu jaunā kluba vēsturē.

Līdz šim NHL debitantiem bija izdevies uzvarēt tikai divās pirmajās sezonas spēlēs pēc kārtas – to 1967./1968. gada sezonā paveica Oklendas "Golden Seals" un Losandželosas "Kings".

NHL čempionāta organizatori godināja arī Lasvegasu, kurā oktobra sākumā notika traģiska apšaude. Pilsēta tika atzīta par šīs spēles pirmo zvaigzni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!