Kompānijas "Dinamo Rīga", kas strādā pie hokeja superkluba izveides, lielākā īpašniece ir gāzes importētāja "Itera Latvija", apliecināja "Itera Latvijas" prezidents Juris Savickis.

Saskaņā ar "Lursoft" publicētajiem datiem "Itera Latvijai" pieder 39,02% no "Dinamo Rīga" pamatkapitāla, bet šīs kompānijas prezidentam Jurim Savickim - 9,76%. Savukārt Viestura Koziola daļa "Dinamo Rīgas" pamatkapitālā ir 12,2%, Aigara Kalvīša, Kirova Lipmana un Gunta Rāvja - pa 9,76%, bet Alda Pauniņa un Gunta Ulmaņa - pa 4,88%.

"Lursoft" piebilst, ka "Dinamo Rīgai" kā akciju sabiedrībai nav obligāti jāsniedz Uzņēmumu reģistram ziņas par akcionāriem, tādēļ precīzi dati ir pieejami tikai uzņēmumā. Savickis sacīja, ka "Lursoft" pieejamā informācija atbilst īstenībai, lai gan ir iespējamas nelielas izmaiņas.

7.aprīlī Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotās "Dinamo Rīgas" parakstītais pamatkapitāls ir 2,05 miljoni latu, apmaksātais - viens miljons latu.

"Itera Latvija", kuras īpašnieki ir Kiprā reģistrētā "Davonte Holding Limited" (66%) un Dānijas "Inter Energia Holding ApS" (34%), ir viens no gāzes piegādātājiem Latvijai.

Latvijas gāzes kompānijas "Latvijas gāze" (LG) valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis iepriekš sacīja, ka LG no "Itera" LG iepērk vidēji līdz 600 miljoniem kubikmetru gāzes gadā. Latvijas patēriņš ir aptuveni 1,8 miljardi kubikmetru gāzes gadā, līdz ar to "Itera" nodrošina aptuveni 25-30% no kopējā LG iepirktā apjoma.

Pārējo Latvija iepērk no Krievijas kompānijas "Gazprom". Latvijā šobrīd tiek apsvērtas iespējas celt jaunas elektrostacijas, tostarp vienu ar gāzi kurināmu staciju, kas nozīmētu gāzes patēriņa pieaugumu.

"Dinamo Rīgas" valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols pagājušajā nedēļā, atbildot uz laikraksta "Dienas Bizness" jautājumu, cik liela loma šajā iecerē ir ar Krieviju saistītajām gāzes kompānijām, norādīja, ka viņam nav bijusi neviena saruna ar Krievijas koncerna "Gazprom" pārstāvjiem. "Nevienā sarunā ne "Itera Latvijas" vadītājs Juris Savickis, ne arī Kalvīša kungs nav pieminējis vārdu "Gazprom". Tās visas ir konspirāciju teoriju piekritēju runas, kam neredzu nekādu pamatojumu. Par "Itera" ieguldījumu viss ir skaidrs - tā ir gatava ieguldīt naudu pamatkapitālā," teica Koziols.

Uzņēmējs arī norādīja, ka uzņēmuma dibināšanas brīdī panākta vienošanās, ka "Itera", tāpat kā nevienam citam akcionāram šajā sabiedrībā, nav kontrolpaketes.

Jaunā uzņēmuma "Dinamo Rīga" galvenais mērķis ir izveidot hokeja komandu, kas piedalīsies Krievijā jaunizveidotajā Kontinentālajā hokeja līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!