Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš ar divām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Hradeckrālovas "Mountfield" komandai izvirzīties vadībā Čehijas hokeja ekstralīgas ceturtdaļfināla sērijā, bet ar septiņiem metieniem un gūtiem vārtiem izkrišanas turnīrā atzīmējās Roberts Bukarts.

Hradeckrālovas vienība viesos ar 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pārspēja Litvīnovas "Verva" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-1.

Džeriņš ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās komandas pirmo un trešo vārtu guvumā.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā bija 17 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja desmit no 18 iemetieniem un nopelnīja divas soda minūtes. Džeriņš spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Sērijas ceturtā spēle notiks sestdien Litvīnovā.

"Mountfield" Čehijas čempionāta pamatturnīru noslēdza ceturtajā vietā, bet "Verva" bija pozīciju zemāk.

Džeriņš regulārajā čempionātā 35 mačos atzīmējās ar 14 vārtiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības rādītāju +15, kas bija dalīts labākais komandā. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam divi vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr turnīrā par vietas saglabāšanu ekstralīgā Roberts Bukarts guva vārtus, bet viņa pārstāvētā "Zlīn" viesos ar 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) piekāpās "Olomouc" vienībai.

Tiesa, izkrišanas turnīrs "Zlīn" komandai neko neizšķir, jo tā jau garantējusi vietu ekstralīgā arī nākamajā sezonā.

Bukarts šajā mačā laukumā bija 20 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā septiņas reizes meta pa pretinieku vārtiem, zaudēja abos iemetienos un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Regulārajā sezonā Bukarts 50 spēlēs guva 19 vārtus un 18 reizes asistējis partneriem, ar 37 punktiem kļūdams par 13.rezultatīvāko spēlētāju līgā, tomēr "Zlīn" komanda palika divu punktu attālumā no labāko desmitnieka un dalības izslēgšanas sacensībās.

Tagad četras pamatturnīra vājākās komandas, saglabājot regulārajā čempionātā izcīnītos punktus, aizvada divu apļu miniturnīru, divām labākajām pēc tā saglabājot vietu Čehijas augstākajā līgā. Tomēr jau pirms šī turnīra sākuma bija zināms, ka pirmās divas vietas sadalīs "Zlīn" un "Olomouc" komandas, kamēr pēdējās divās pozīcijas - Karlovi Vari "Enerie" un Pardubices "Dinamo". Šajā turnīrā līdere ar 79 punktiem ir "Olomouc", bet "Zlīn" tai zaudē piecus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!