Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels turpina aktīvi cīnīties par hokeja saglabāšanu olimpisko spēļu programmā pilnā apmērā, taču pieļauj domu, ka vīriešu turnīrs varētu nenotikt.

Kā ziņots, IIHF, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un Nacionālā Hokeja līga (NHL) ilgstoši nespēj panākt vienošanos par visu labāko spēlētāju sabraukšanu uz olimpiskajām spēlēm — tā 2018. gada spēlēs Phjončhanā valstu komandām bija jāiztiek bez NHL hokejistiem.

"Ir vairāki iespējamie scenāriji. Viens no tiem, prioritārais, lai Olimpiādē piedalītos NHL spēlētāji. Svarīgi, lai uz šo turnīru atbrauc labākie no labākajiem, kā tas bija iepriekšējās piecās olimpiskajās spēlēs," Fāzelu citē izdevums "Sovetskij sport". "Protams, arī Phjončhanā bija interesanti. Atcerieties olimpiādi Korejā — tur bija laba intriga, daudz skatītāju, jautras "zelta" ģērbtuves. Pēc tam Dānijā notika pasaules čempionāts, un līmeņa ziņā tas neko neatšķīrās no olimpiskajām spēlēm, kas nav normāli, jo olimpiādei jābūt galvastiesu pārākai. Lūk, tāpēc mums ir vajadzīgi labākie. To nav viegli panākt, jo NHL negrib saviem spēlētājiem apmaksāt apdrošināšanu, kompensēt pārlidojumus. Tāpēc IIHF aizvada tik daudz pārrunu. Vēl ir variants, ka Olimpiādē spēlētu juniori, kā futbolā."

"Ja SOK neko negrib darīt un maksāt — jā, ir iespējams arī tāds bēdīgs iznākums, ka visi paliek mājās, bet uz olimpiādi brauc tikai sievietes," saka IIHF prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!