Foto: Uģis Bērziņš
Pirms Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēles ar Dāniju "Arēnā Rīga" notika vēl viens ar hokeju tieši saistīts pasākums - hokeja trenera Ēvalda Grabovska grāmatas "Hokeja elpas skartie" atvēršana.

"Nekas nav vienkāršāk kā stāvēt pie borta, kad tev ir komanda, kurai tu uzticies," tā iepazīstināšanu ar savu grāmatu iesāka autors, pasakot paldies komandai, kas palīdzēja to veidot. Grāmatā caur Latvijas hokeja vēstures prizmu izstāstīts arī paša Grabovska ceļš šajā sporta veidā no spēlētāja līdz trenerim Latvijas izlasē un Polijā.

"Ēvalds ir drusku ķerts, bet, ja viņa nebūtu, daudzi nezinātu par "Daugavu"," saka hokeja cienītāja ar ilgu gadu stāžu, aktrise Velta Skurstene, nolasot dzejoli ventiņu valodā par šo sporta spēli. "Atceros, mēs kā vājprātīgi kliedzām spēlēs atklātajā "Daugavas " stadionā, bet bez balss kaut kā nepalikām."

Leģendārais sporta žurnālists Gunārs Jakobsons savukārt uzskata, ka grāmatā aprakstītie un uz atvēršanu atnākušie ir labā nozīmē "hokeja ķertie", un novēlēja Grabovskim "neapstāties pie vienas grāmatas".

"Grabovskis bija tas, kurš mani pirmais paaicināja uz Latvijas izlasi," savu eksemplāru saņemot, pastāstīja bijušais hokejists Oļegs Sorokins. "Tas bija Šveicē. Tā bija mana pirmā un arī vienīgā maiņa spēlē."

Ēvalda Grabovska grāmata ir pieejama arī Latvijas grāmatnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!