Foto: Latvijas armija

Sestdien, 2. jūnijā, pirmajā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) hokeja čempionātā Rīgā triumfēja Kanādas bruņoto spēku karavīri, portālu "Delfi" informēja Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Aiva Kokoriša.

Otro vietu ieguva Gaisa spēku komanda, bet trešo vietu izcīnīja Mācību vadības pavēlniecības/Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas komanda, informē AM pārstāve.

Kopumā turnīrā piedalījās 10 komandas, pulcējot aptuveni 170 Latvijas un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīru, kā arī Valsts policijas pārstāvju.

Kā skaidro Kokoriša, pasākuma mērķis bija popularizēt hokeju bruņotajos spēkos, atlasīt spēcīgākos spēlētājus, lai veidotu Nacionālo bruņoto spēku izlasi starptautiskajiem turnīriem, kā arī atbalstīt Latvijā dienošos Kanādas bruņoto spēku karavīrus, kuru nacionālais sporta veids ir hokejs.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš turnīra uzvarētājiem pasniedza ceļojošo kausu, aizsākot jaunu tradīciju – organizēt ikgadēju Nacionālo bruņoto spēku hokeja čempionātu. Karavīrus sveica arī Latvijas valstsvienības bijušais vārtsargs Artūrs Irbe.

Jau ziņots, ka NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā daudznacionālo kaujas grupu, kas integrēta Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sastāvā un izvietota Ādažos, vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovēnijas un Spānijas.Šogad NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu papildinās arī Čehija un Slovākija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!